Димитър Манолов (КТ "Подкрепа"): Данъчните закони са внесени в противоречие с КТ

  • 09 ноември 2023 19:59

  • 1470
  • 5
Димитър Манолов (КТ "Подкрепа"): Данъчните закони са внесени в противоречие с КТ
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Проектите за промени в Закона за местните данъци и такси в Закона за облагане на доходите на физическите лица са внесени от Министерския съвет в парламента в нарушение на Кодекса на труда, тъй като в тях са включени текстове, които не са консултирани със синдикатите и работодателите", за това алармира президентът на Конфедерацията на труда „Подкрепа“ Димитър МаноловДимитър МаноловРоден на 23 август 1958 г. в гр.София. Завършва средното си образование в 35-та гимназия с преподаване, предаде днес.бг.

В писмо до председателя на Народното събрание Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети синдикалният лидер  настоява проектите да бъдат върнати на правителството и да се спази процедурата за обсъждането им в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Манолов подчерта, че в двата законопроекта са включени текстове, които пряко влияят върху жизненото равнище и осигурителните отношения. Затова те трябва да се консултират задължително със социалните партньори, както предвижда Кодексът на труда.

Става въпрос за разпоредба в проекта за промени в Закона за облагане на доходите на физическите лица, с която се променя обхватът на облагаемия доход от трудови правоотношения, което води до допълнително увеличение на данъчно-осигурителната тежест.

А в Закона за местните данъци и такси има нови параграфи, с които се създава възможност за рязко увеличаване данъчната тежест върху домакинствата, което ще се отрази отрицателно върху жизнения им стандарт, аргументира се профсъюзният лидер.

Ето целия пакет от данъчни закони, които прие МС на извънредно заседание днес

От КТ „Подкрепа“ напомниха, че данните от статистиката сочат, че 2/3 от домакинствата в страната са на жизнения минимум, а 1/3 са под прага на бедност.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1470 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.11.10 | 00:25

5
Мнозина страдат от диабет и дори не знаят, че са болни, но сега е напълно възможно да се предотврати диабет или да се излекува. Има уникално лекарство, което подхожда на всички и действа бързо, прочетете го сами------> min.lc/diabexin

2023.11.09 | 23:06

4
Да ви ева Промяната
Браво!

2023.11.09 | 21:20

3
Манолов президент!

2023.11.09 | 20:41

2
а ваня григорова ко каза?
Анонимен

2023.11.09 | 20:07

1
Добре че има бъдещи честни майки като #Галена в тази държава, че да може да има нормални деца в училищата, а не като тези на други партии тип конфликтни водещи до апокалипсиси.

Добави коментар

Водещи новини