Българите зад граница са самотни

  • 09 ноември 2023 12:55

  • 1000
  • 3
Българите зад граница са самотни
©

"Диаспората: свързване на гласовете" е журналистическа поредица на списанието за човешки права "Маргиналия" и фондация "Томпсън".

Главният редактор на списанието Юлиана Методиева посочи пред БНР, че в проекта са включени 52 интервюта от различни страни:

"Най-голямата ни находка беше, че тези интервюта се водят от непрофесионални журналисти. Те станаха по неволя журналисти. Самите те живеят в чужбина повече от 10-15 години. Много са млади. Праговете на дистанция бяха напълно свалени до степен на пълна интимност и доверие към това да разкажат за себе си. Тези 52 интервюта очертават обаче една много интересна картина. Тези хора се чувстват самотни там, никой не ги пита какво правят, как живеят, търсят ги само по време на избори. Забележителна е тяхната готовност да разказват за себе си в смисъла на тяхната успялост".

По думите й тези хора са самотни, защото България рядко се интересува от нещо, което е извън нейните граници. Тези хора нямат желание да се връщат в България, подчерта Методиева в интервю за предаването "Хоризонт до обед".

Каузата ни в Западните покрайнини е към своя край?

"Основното послание е, че сме много способни хора – където и да ни пратят, можем да се справим с най-неприятните обстоятелства, които животът ни поднася, в свят, който не е българският свят", категорична бе Юлиана Методиева.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1000 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ИВАН

2023.11.09 | 13:33

1
ТО И В БГ СА САМОТНИ! ВСЯКА ИСКА ПАРИ И ДУН ДУРКАНЕ, ЕМОЦИИ И ЧУВСТВА НЯМА

2023.11.09 | 15:31

3
сори, че си импотентен бедняк. може да се обесиш, ще ти олекне.

2023.11.09 | 14:04

2
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност.Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват---->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини