Президентът ще открие кръгла маса за модернизация на Българската армия

  • 03 ноември 2023 16:58

  • 727
  • 3
Президентът ще открие кръгла маса за модернизация на Българската армия
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

На 6 ноември, понеделник, държавният глава и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще открие кръгла маса на тема „Прилагане на достъпни технологии и продукти с голям асиметричен ефект в съвременните конфликти“. Събитието се организира от президентската институция.

Форумът ще събере представители на Министерството на отбраната, на учебни заведения, които подготвят кадри в областта на националната сигурност, както и на български компании от сферата на отбранителната промишленост. 

Президентът Радев: Младите в българската авиация са призвани да пазят нейната чест

По време на кръглата маса ще бъдат обсъдени възможностите за модернизация на Българската армия чрез реализацията на иновативни нискобюджетни проекти, с използване на минимални ресурси, но със значително влияние върху повишаване на отбранителните способности. Ще бъдат представени възможностите на българската наука и отбранителна промишленост да отговорят на съвременните тенденции и да осигурят ключови способности за Българската армия, адекватни на динамично променящата се среда на сигурност.

Кръглата маса ще започне в 10.00 часа в Дом 2, зала „Триадица“ на резиденция „Бояна“, съобщиха от прессекретариата на президентството. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
727 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
М.иванов

2023.11.04 | 08:08

3
руска подлога,марш да лъскаш пода в кремъл
Ха,ха хаааааааааа

2023.11.03 | 18:19

2
На модно ревю президентът ще открие кръгла маса със ЗЕЛЕНИ ЧОРАПИ за модернизация на Българската армия
Боже, Боже

2023.11.03 | 17:48

1
Този русороб ще ги мъдри за модернизацията на армията?! Чудо! А, забрави ли ГРИПЕНИТЕ?

Добави коментар

Водещи новини