Президентът Радев: Младите в българската авиация са призвани да пазят нейната чест

  • 12 октомври 2023 17:37

  • 1092
  • 7
Президентът Радев: Младите в българската авиация са призвани да пазят нейната чест
© Президентство, пресцентър
Слушай новината Слушай новината

Българските военновъздушни сили са носители на гордостта на нацията и младите хора, избрали професионална реализация в бойната ни авиация, са призвани да пазят и утвърждават нейната чест и слава. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по време на среща в президентската институция с курсанти от Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ по повод предстоящия на 16 октомври Празник на авиацията и Българските военновъздушни сили.

Пред курсантите държавният глава припомни славната история на българската военна авиация, белязана от всеотдаен труд, храброст и героизъм на поколения пилоти, инженерно-технически и осигуряващ състав.

Заедно със силните авиационни традиции президентът Радев подчерта и необходимостта от непрекъснато развитие и технологична модернизация на въоръжените ни сили като важно условие за отстояването на нашия въздушен суверенитет и национална независимост.

Повишаването на мотивацията на младите хора за професионална реализация в бойната авиация е от ключово значение за развитието на Военновъздушни сили. Авиационната професията изисква усвояването на много знания и умения и е изпълнена с много трудности и предизвикателства, но и с големи възможности за развитие, посочи Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

По думите му именно те ще имат честта да станат свидетели на така необходимата технологична революция, при която с придобиването на новите изтребители F-16 ще навлязат и нови технологии на оборудване и информационно осигуряване.

Президентът Радев: Към момента няма пряка заплаха за националната сигурност на страната

„Професията на офицер от Военновъздушни сили е дисциплина, много знания, но и свобода в инициативата“, изтъкна президентът Радев пред курсантите и допълни, че успехът ще бъде с тези, които използват натрупаните знания и умения като възможност за непрекъснато професионално и личностно развитие и усъвършенстване.

Държавният глава пожела на курсантите успешно завършване на ВВВУ „Г. Бенковски“ и изрази увереност, че с вливането си в строя те ще дадат своя принос за бъдещите успехи и славата на Българските военновъздушни сили.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1092 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Емѝ...

2023.10.14 | 16:29

7
Нас ни пази америка така че остави младите ве тъпанар! Вместо да станат демократи и защитници на ЛГБТ обществото ти ги занимаваш с излишни неща.
Не виждам

2023.10.12 | 22:48

6
друго освен нова разновидност на Хитлерюгенд водена от един психично болен фатмак.

2023.10.12 | 21:46

5
Може и без самолети , но без чест не може...

2023.10.12 | 21:23

4
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik

2023.10.12 | 18:44

2
Някой да измие нааканата муцуна на кремълския жополизач?
заглавието

2023.10.12 | 18:52

3
някой се опитва да ни обезчести?

2023.10.12 | 17:54

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини