Българската армия започва възстановително-ремонтни дейности по инженерното съоръжение на българо-турската граница

  • 26 октомври 2023 12:58

  • 722
  • 1
Българската армия започва възстановително-ремонтни дейности по инженерното съоръжение на българо-турската граница
© Bulphoto/ архив
Слушай новината Слушай новината

В изпълнение на решение на Министерския съвет от 12 октомври 2023 г. военнослужещи от Българската армия ще извършат възстановително-ремонтни дейности по инженерното съоръжение от възпрепятстващ тип на българо-турската граница и прилежащия към него път.

Формирование от 20 военнослужещи с 10 единици техника от 55-ти инженерен полк - Белене от състава на Сухопътните войски започва работа по изпълнение на съвместния план на Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната за дейностите по извършване на неотложни ремонтно-възстановителни дейности по държавната граница и прилежащия път.

В срок до 31 декември 2023 г. ежедневно ще бъдат извършвани строително-монтажни дейности по съоръжението от възпрепятстващ тип и възстановяване на прилежащия път.

Необходимите строителни и монтажни материали, стопански инвентар и оборудване се осигуряват от Главна дирекция „Гранична полиция“, в рамките на неусвоените финансови средства, одобрени по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2022 г.

Предстои придвижване на военнослужещи и военна техника във връзка с учения

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
722 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
????!!!

2023.10.26 | 13:31

1
Е,как така,та нали преди ЕДНА ,ДВЕ ГОДИНИ ,бе "направено" това съоръжение,наречено "ОГРАДА", от ШАЙКАТА ОПГ"герб" и ИНСПЕКТИРАНО от "Другарят"Борисов-БЕЗ ИМУНИТЕТ ?! Искате да КАЖЕТЕ,че ще ПРАВИМ ПАК,"РЕМОНТ на РЕМОНТА"???? Между другото,КЪДЕ се ПОКРИ "евродепутат"Йончева ????

Добави коментар

Водещи новини