Николай Денков: Всяко дете има необходимост от семейна грижа и уют

  • 25 октомври 2023 21:40

  • 846
  • 3
Николай Денков: Всяко дете има необходимост от семейна грижа и уют
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Всяко дете има необходимост от семейна грижа, уют и човещина", това послание отправи премиерът Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С към присъстващите при връчването на наградата „Приемни родители за пример“, предаде БТА.

На церемонията „Спасители на детството“, организирана от Националната асоциация за приемна грижа, бяха отличени приемни родители, осиновители, социални работници, лекари, учители, детски организации, фирми и журналисти, които помагат на приемното родителство в България.

„Това ви прави невероятни герои. Не знам дали ще получите тази благодарност, която заслужавате, но вие осигурявате бъдеще на тези деца“, посочи още премиерът Денков.

„Тази вечер ще остане в душата и сърцето ми. Ще се опитам да помогна“, каза още премиерът.

Премиерът Николай Денков ще връчи наградата „Приемни родители за пример“

Видеообръщение към участниците в церемонията отправи министърът на труда и социалната политика Иванка ШалапатоваИванка ШалапатоваИванка Шалапатова е изпълнителен директор на Фондация „За нашите деца“. На 6 юни 2023 г. е.

Националната асоциация за приемна грижа е българска неправителствена организация, която е създадена от приемни родители от страната. Тя си поставя за цел да обединява усилията на приемните родители, неправителствени организации и други партньори за намаляването на броя на изоставените деца, както и за осигуряването на истинско детство за деца в риск от изоставяне или живот в социални домове.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
846 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Тенев

2023.10.26 | 07:46

3
Боклук долен.

2023.10.26 | 01:08

2
Горещи момичета ви очакват на - - - - - Meetme.pw

2023.10.25 | 22:22

1
Ти си открил топлата вода

Добави коментар

Водещи новини