Икономистът Евгений Кънев: Каква е целта на дуета „Магнитски“?

  • 22 октомври 2023 10:15

  • 2269
  • 8
Икономистът Евгений Кънев:  Каква е целта на дуета „Магнитски“?
© БТВ (архив)
Слушай новината Слушай новината

Интересна подредба на новините имат нашите медии. Например тази, че ГЕРБ и ДПС искат отново да махат веднага дерогацията на руски нефт е първа в почти всички емисии, а обилни интервюта с Делян Добрев са задължителна част от тяхното меню. За разлика от не по-малко важната новина за проверка на газовия договор с БОТАШ от ЕС, която беше излъчена в края на емисиите, ако въобще. Това написа във Фейсбук икономистът и анализатор Евгений Кънев.

Публикуваме цялото му мнение без редакторска намеса:

След възбудените от София протести на зърнари и въглищари, които заемаха новините два месеца - но вместо да свалят, вдигнаха рейтинга на Денков - явно сега НЕкоалиционните партньори търсят с какво да запълнят новините през ноември.

Новината, която трябва да бъде продадена - чрез директно патетично “възвание” на ДП към българския народ - е да се види кой е с Европа и е истински евроатлантик и кой е за Лукойл, Путин и Русия. Всичко това - след подробен представен анализ в парламента, че няма как веднага да бъде заменен целия руски с неруски нефт БЕЗ вдигане на цените на вътрешния пазар, а дори и възможно спиране на Нефтохим. Защото е нужно време за организация на редовни доставки на неруски нефт от производител извън региона, а той трябва да включи рафинерията в своя производствен план, да се осигури логистика, застраховки и пр.

Рибарски (ПП-ДБ): Внимателно ще се запознаем с мотивите дерогацията на "Лукойл" да отпадне

Тогава каква е целта на дуета “Магнитски”?

Първа и най-вероятна цел е да се представи ПП-ДБ като работещи в руски интерес в седмицата около местните избори. Идеята е да се предизвика парламентарно гласуване и ПП-ДБ да гласуват против, заедно с БСП и Възраждане. Защото за евроатлантическо мнозинство са нужни не само ГЕРБ и ДПС, нужни са и ПП-ДБ. Т.е отказ от тяхна подкрепа е ”компромат”.

Ако все пак дерогацията бъде приета - с изненадващи гласове от ИТН, Възраждане или БСП - тогава втората явна цел е дестабилизация чрез опит за вдигане на цените на горивата и избухване на шофьорски протести, а вероятно и в Бургас - ако се засегне рафинерията. Защото ДП-ББ гласуват “евроатлантически” в парламента, но след това кестените ги вади Денков. Спомнете си никому ненужната декларация за отпадане забраната на внос на украинско зърно.

Третата възможна цел е Лукойл да бъде подбудена или мотивирана да продаде рафинерията на определен нов собственик, свързан с мотиваторите, а може това да е план и на самия Лукойл.

Въобще при такива некоалиционни партньори, коалиционни не ти трябват.

Последвайте канала на

Novini.bg
2269 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Ужас

2023.10.22 | 13:43

7
Очилат и грозен , това грозилище ще е чудо ако се размножило

2023.10.22 | 12:43

6
Искате ли дълъг и страстен се.кс за няколко часа, много спе.pма, издръжливост, повишен тестостерон (лечение на простатит и плешивост) вече е възможно и безопасно на всяка възраст. Прочетете сами -----> mub.me/medik

2023.10.22 | 12:32

5
щом прочета име с ..... ййййй, значи е изкуфял мазен пидал

2023.10.22 | 12:32

4
щом прочета име с ..... ййййй, значи е изкуфял мазен пидал

2023.10.22 | 12:27

3
Червен говнояд. Не само вие можете да определяте кой какво да чете.
майка ви да ева

2023.10.22 | 12:09

2
гнусна грантоядска
Theodor Atanasov

2023.10.22 | 11:30

1
Red Cunt

Добави коментар

Водещи новини