Рибарски (ПП-ДБ): Внимателно ще се запознаем с мотивите дерогацията на "Лукойл" да отпадне

  • 21 октомври 2023 20:11

  • 1368
  • 5
Рибарски (ПП-ДБ): Внимателно ще се запознаем с мотивите дерогацията на "Лукойл" да отпадне
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

"Ние внимателно ще се запознаем с мотивите дерогацията на "Лукойл" да отпадне и искрено се надявам, че няма да прозира предизборна надпревара или замисъл за внос на горива. От една страна виждаме, че 100% резерви в България са проблем, от друга страна за една седмица очакваме рафинерията да премине на нерсуски нефт. Доставките отнемат почти месец. Именно в тези детайли ние трябва да влезем при един предстоящ дебат." Това заяви пред БНТ депутатът от ПП-ДБ Радослав Рибарски.

"Основната дейност на “Лукойл” е да преработва нефт и да продава горива. Не чувам да се споменава въпросната вноска, която беше увеличена от 33% на 50%. Не мисля, че някой брани интерес. Вижда се, че приходите идват от преработката на нефт и продажбата на горива."

Петков: Правителството прави най-смислените стъпки във връзка с диверсификацията на газа, подходът към "Лукойл" е много систематичен

Рибарски добави, че законът за левчето е практически неприложим.

Зам.-председателят на енергийната комисия сподели, че не са гледали въпроса относно продажбата на “Лукойл”. "Вероятно има интерес, но решението е на собственика. Държавата трябва да припомни, че има участие в надзора на това дружество."

"Работи се по териоториалните планове за въглищните райони. Те са подадени с цел тяхното разглеждане до ЕК. Ако се вижда, че целта им не е спазена, най-вероятно ще има промени."

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1368 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.10.21 | 23:01

2
Искате ли дълъг и страстен секс за няколко часа, много спеpма, издръжливост, повишен тестостерон (лечение на простатит и плешивост) вече е възможно и безопасно на всяка възраст. Прочетете сами -----> mub.me/medik
НАДЕ.ЖДА ДОЙ.ЧЕВА

2023.10.22 | 04:22

5
!!! Крум Савов 16 януари 2023 г !!! - линк .......... Надке, че тръпки ме побиват че като те гледам през тоя че така че достоверен линк. НАДКЕ, ЧЕ КВА ГАДНА, ПРОТИВНА , ОТВРАТИТЕЛНА И МАЗНА ЦИГАНСКА МУТРА ИМАШ. НАДКЕ, НО ТУК СМЕ САМО С ГРИМ.
НАДЕ.ЖДА ДОЙ.ЧЕВА

2023.10.22 | 04:21

4
ЧЕ ЧЕ РИБАРСКИ ЧЕ СИМПАТИЧЕН МЪЖ Е.

2023.10.22 | 02:17

3
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw
Цв

2023.10.21 | 20:24

1
Мухляр крадлив, некомпетентен!

Добави коментар

Водещи новини