С двуетажен автобус: И през ноември до парк "Врана"

  • 18 октомври 2023 08:40

  • 1621
  • 1
С двуетажен автобус: И през ноември до парк "Врана"
© ИБИС техници - София
Слушай новината Слушай новината

Експерти предлагат на Столична община, излетната линия Х50, която се обслужва с двуетажен автобус и води столичани и гостите на града до парк-музей "Врана", да продължи да работи и през месец ноември.

"Аналитични данни от тикет-системата показват, че за един уикенд, линията генерира около 490 уникални пътувания средно и интересът е устойчив с лек тренд на нарастване в определени дни. Това дава основание, работното време на линията да се удължи, за да може и през следващия месец, който от метеорологична гледна точка ще има благоприятни дни за разходки, столичани да могат да посетят парка с обществен транспорт." обясни Марио Евстатиев - експерт в комисията по транспорт и пътна безопасност.

Линия Х50 е наследник на сезонната градска линия 505, която ежегодно осигурява достъп от центъра на града до парк "Врана". От месец юни тази година, тя е със статут на експресна и се обслужва с двуетажен автобус. От 14 октомври, тя се движи и по удължен маршрут, който прави панорамна обиколка в идеалния туристически център на София.

София ще има двуетажни автобуси, реши СОС

Последвайте канала на

Novini.bg
1621 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.18 | 09:25

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спе.рма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини