С двуетажен автобус: 575 пътници се возиха до Долни Пасарел

  • 25 август 2023 12:34

  • 1635
  • 2
С двуетажен автобус: 575 пътници се возиха до Долни Пасарел
© ИБИС техници - София / Калоян Петров
Слушай новината Слушай новината

Общо 575 таксувани пътници е превозил двуетажният автобус, който бе пуснат по линия 3 до село Долни Пасарел от вторник.

Тези цифри са на база на официалния брой таксувани чрез тикет-системата пътници и на продажбата на карти за еднократно пътуване, съобщиха от експертното звено "ИБИС техници - София", които разработват и самата идея за развитие на експлоатацията на двуетажни автобуси. 

От утре: Двуетажен автобус ще вози до Долни Пасарел

Марио Евстатиев - експерт в Комисията по транспорт при Столичен общински съвет и ръководител на екипа разясни за NOVINI.bg, че тези цифри са натрупани на база работата по половин ден (една смяна) на автобуса в дните вторник, сряда и четвъртък. "Има все още хора, които не валидират своите абонаментни карти, което на практика означава, че имаме и немалък процент необхванати от преброяването пътници. Полагаме обаче усилия, както чрез автоматично съобщение, така и с нарочни съобщения с микрофон, да разясняваме на пътниците за ползите от валидирането на абонаментните карти - от една страна с оглед предстоящите ревизии на разписанията, при които се вземат под внимание и числата от тикет-системата, но от друга и заради самата безопасност на пътника. Вализираният пътник има активирана застраховка при евентуален инцидент. Сами виждаме какво е по пътищата и улиците на София, особено при трамвайния транспорт има огромна опасност от "прелитащи" авто-мото и вело джигити, които могат да увредят пътник, слизащ от превозното средство. Съветвам всички, които сега пренебрегват маркирането на картата на сините валидатори - не ви коства нищо, но е важно и за транспорта, и за вас! Валидирайте се!", каза още Евстатиев. 

Снимка: ИБИС техници - София / Калоян Петров

Наблюденията от линия 3 показват повишен интерес към двуетажните автобуси, както от местните, така и от туристи, които се възползват от опцията за разходка до забележителностите в района. На борда е осигурена информация за туристическите забележителности, които могат да се разгледат, а от екипа на "ИБИС техници - София" дават и всякаква друга допълнителна информация, с което да подпомогнат пътуващите. От следващата седмица, курсовете по линията ще станат целодневни, като в Понеделник ще бъде обявено и актуалното разписание на атрактивното возило. 

Снимка: ИБИС техници - София / Калоян Петров

Последвайте канала на

Novini.bg
1635 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.08.25 | 12:50

2
ПРИ КАТАСТРОФА С ДВУЕТАЖЕН АВТОБУС НЯМАШ НИКАКЪВ ШАНС ДА ОЦЕЛЕЕШ

2023.08.25 | 12:48

1
България започва да се възстановава след зверствата на комунистите.

Добави коментар

Водещи новини