Очаква се повишение на температурите в края на седмицата

  • 17 октомври 2023 13:00

  • 684
  • 0
Очаква се повишение на температурите в края на седмицата
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Започналото от югозапад увеличение на облачността днес ще обхване цялата страна. В Югозападна и Централна Южна България ще има валежи от дъжд, значителни на места в югозападните райони.

Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 14 и 19 градуса, а в София 13 -14 градуса, информира БНТ.

През нощта и до около обяд на отделни места в планинските райони в Южна България, все още ще има слаби валежи от дъжд, над 2000 метра - от сняг. Още сутринта обаче облачността от северозапад ще започне да се разкъсва и намалява, като през втората половина на деня ще преобладава слънчево време. Максималните температури в повечето райони ще са между 16 и 21 градуса, в София - около 17 градуса.

Ще духа слаб южен вятър, само по Черноморието ще се задържи до умерен с посока от североизток. Сутринта на отделни места по южното крайбрежие слабо ще превали, но след обяд ще е предимно слънчево. Максималните температури ще са около 18 - 19 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

В планините до обяд облачността ще е значителна, на отделни места в масивите в Южна България ще има валежи от дъжд, над около 2000 метра - от сняг.

След обяд и там ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб до умерен вятър, по най-високите части от северозапад, в останалите райони до вечерта ще се ориентира от югозапад.

На Балканите, облачно, на места със слаби валежи от дъжд, ще бъде в Гърция, Северна Македония и Европейска Турция. Над северната половина от полуострова ще е предимно слънчево. Температурите ще се повишават.

У нас, до края на седмицата времето ще остане твърде променливо. Чувствително затопляне се очаква в четвъртък и петък, когато ще бъде и предимно слънчево. Максималните температури в петък и събота ще бъдат в диапазона от 25 до 30 градуса. В неделя ни очаква ново захлаждане, а вероятността за валежи отново се повишава.

И въпреки това, според по-дългосрочната прогноза, през следващите дни до края на месеца ще остане с температури по-високи от обичайните за периода. През повечето дни ще преобладава слънчево време, с разкъсана висока и средна облачност и краткотрайни сутрешни мъгли.

Гръцките синоптици предупреждават за рязко влошаване на времето

Последвайте канала на

Десислава Станева
684 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини