Държавата да осигури евтини жилища за младите, настоява Европейската комисия

  • 16 октомври 2023 12:03

  • 950
  • 3
Държавата да осигури евтини жилища за младите, настоява Европейската комисия
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Предлагат държавата да осигури евтини жилища за младите. Това е една от мерките за решаване на демографския проблем, посочена от ЕК.

Според Росица Стелиянова, директор Програми и проекти към АИКБ и бивш зам.-министър на труда, това е част от пакет от мерки, насочени към родители и младежи.

Нов скок на цените на жилищата

"Целта е да се осигурят жилища на млади хора, но не в отдалечени региони. Напротив - в по-големите градове, където младите могат да намерят работа. В момента в България има мерки за младите, които не са добре разгърнати. Една от тях е при преместване от едно място в друго да се предоставят 300-400 лева месечно за заплащане на наем, такси за детска градина и интернет. Също и около 600 лв. за пренасяне на покъщнината. За да има устойчива заетост, трябва да има таван на наемите и на кредитирането за младежи", заяви тя пред Нова нюз.

По думите ѝ е възможно инвеститорите в големите градове да отделят апартаменти, които да се продават на млади семейства на преференциални цени, срещу данъчни облекчения.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
950 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.10.16 | 15:22

3
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много сперма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik

2023.10.16 | 12:17

2
Младите станаха на по 40 години или избягаха в чужбина докато държавата се сети за тях. На държавата и трябва само някой да бачка като луд за смешни пapи и да плаща данъци, а брокерите ще намалят цените на апартаментите под 300 000 лева, ама друг път.

2023.10.16 | 12:15

1
ахахахах, в Европа е надут колосален имотен балон, единствения начин да го задължат е държавите да накупят празните имоти с бюджетни пари. Затова ще накупят партаменти на всички цигани и бежанци с вашите пари.

Добави коментар

Водещи новини