Личен състав и военна техника на Сухопътни войски ще се придвижват от Казанлък до учебен полигон „Корен“ от 16 до 24 октомври

  • 13 октомври 2023 14:42

  • 1003
  • 0
Личен състав и военна техника на Сухопътни войски ще се придвижват от Казанлък до учебен полигон „Корен“ от 16 до 24 октомври
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

От 16 до 24 октомври ще се извърши придвижване на личен състав и военна техника по републиканската пътна мрежа от град Казанлък, Област Стара Загора, до учебен полигон „Корен“, Област Хасково, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. 

Придвижването е във връзка с предстоящи тактически учения на формирования от 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово от състава на Сухопътните войски. 

През целия период на провеждане на ученията движението ще бъде интензивно в двете посоки.

Личен състав и военна техника на Сухопътните войски ще преминат от ГКПП "Калотина" до Карлово

От 26 юни до 2 юли на учебния полигон „Корен“ се проведе полева подготовка с участието на формирования от 2-ра Тунджанска механизирана бригада и други формирования от състава на Сухопътните войски за тактическото учение „Ответен удар – 23“. Подготовката включваше ротни тактически учения с бойна стрелба. Тактическото учение „Ответен удар – 23“ беше от 3 до 5 юли в рамките на учение Enhanced Vigilance Activity – 23 на многонационалната бойна група, с рамковата държава Италия на учебен полигон „Ново село“. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1003 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини