Асен Василев се заема със закона за хазарта

  • 11 октомври 2023 12:19

  • 1294
  • 2
Асен Василев се заема със закона за хазарта
© Министерство на финансите
Слушай новината Слушай новината

Финансовият министър създаде работна група с представителите на бранша, която ще регулира рекламата и ограничи нелегалния хазарт

Работната група към Министерството на финансите ще подготви промени в Закона за хазарта, насочени към ограничаване на рекламата на хазартна дейност в близост до училища, обществени сгради и агресивно телевизионно съдържание, както и срещу дейността на нелегалните сайтовете за хазартни игри и срещу възможностите за изпиране на пари чрез хазартна дейност.

Това беше договорено на среща днес на министъра на финансите Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на и ръководството на Националната агенция за приходите с представители на четирите най-големи организации на хазартната индустрия – Българската асоциация на хазартните дейности, Сдружението на организаторите на хазартни игри и дейности, Асоциацията на игралната индустрия в България и Българската гейминг асоциация. В срещата участваха и представители на Българския спортен тотализатор (БСТ) и на Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори.

Компании от онлайн хазартния сектор подписаха меморандум за социално отговорна реклама на своята дейност

В работната група ще участват представители на МФ, НАП, БСТ и четирите организации на игралната индустрия. Министър Василев посочи, че е необходима допълнителна регулация в сектора, но промените трябва да станат в диалог с бранша.

Представителите на игралната индустрия заявиха, че вземат мерки за саморегулация в сектора, но трябва тези регулации да се отразят в законови норми.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1294 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.10.11 | 15:20

2
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik
????!!!

2023.10.11 | 12:49

1
А,КЪДЕ са ПАРИТЕ от ХАЗАРТА ???? "Другарят"Божков,нали бе РАЗПИТАН !!! КЪДЕ са ПАРИТЕ ????

Добави коментар

Водещи новини