Пуснаха пробно новите фонтани в Монтана

  • 09 октомври 2023 14:51

  • 793
  • 2
Пуснаха пробно новите фонтани в Монтана
© Уикипедия/архив
Слушай новината Слушай новината

Новоизградените фонтани на централния площад „Жеравица“ в Монтана от днес работят в пробен период – по два часа на обяд и два часа вечер, съобщиха от общинската администрация, предаде БТА. 

Ремонтът на фонтаните и подмяната на настилката на площада продължава вече две години и е пред своя край. Фонтаните са основна атракция на града и представляват водни стълбове с различна височина и форма, които вечер ще светят в различни цветове. Част от подменената настилка на площада е с фигури на чипровски килим.

Снимка: Община Монтана

Ремонтът на централния площад „Жеравица“ в Монтана е на стойност около пет милиона лева, които са отпуснати на община Монтана от държавата с министерско постановление. По време на ремонта са подменени 21 400 квадратни метра настилки и са оформени 3000 квадратни метра зелени и цветни площи. Засадени са 40 кипариси и е монтирано ново осветление от 120 енергоспестяващи лампи.

Последвайте канала на

Десислава Станева
793 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.10.09 | 15:14

2
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik
ГНУСЕН ЛГБТ ПЛЪХ

2023.10.09 | 15:13

1
ДОБРЕ ГО ПОЗАКЪРПИХА МИХАЙЛОВГРАД, ЩЕ ИМА КАДЕ ДА СИ ТОПАТ ПОТКИТЕ МАНГУСТИТЕ ЛЕТОСКА

Добави коментар

Водещи новини