Отпуснаха помощ на 73 домакинства от община Карлово заради щети от наводненията

  • 29 септември 2023 14:47

  • 673
  • 1
Отпуснаха помощ на 73 домакинства от община Карлово заради щети от наводненията
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Социална помощ до 2500 лв. от Фонд „Социална закрила“ (ФСЗ) към Министерството на труда и социалната политика (МТСП) за закупуване на оборудване и обзавеждане ще получат 73 домакинства от община Карлово, чиито домове пострадаха при наводненията през 2022 г. Общата сума, с която семействата ще бъдат подпомогнати, е 180 620 лв. Отпускането на помощите е в резултат на облекчаването на условията за получаването им, които МТСП предприе през т.г. с цел да осигури адекватна и ефективна подкрепа за пострадали при бедствия домакинства, съобщиха от социалното министерство. 

Помощта от ФСЗ може да бъде използвана само за закупуване на ново оборудване и обзавеждане, когато в резултат на бедствието то е било унищожено. Семействата ще получат подкрепа дори при вече закупени уреди и мебели, тъй като правилата на Фонда позволяват възстановяване на направени разходи, когато те бъдат доказани с разходооправдателен документ. Другият начин средствата да бъдат изплатени, е да бъдат преведени директно на доставчика, от когото домакинствата са избрали да пазаруват. В този случай трябва да представят проформа фактура, а след доставката им и фактура. 

Жители на наводнените карловски села излязоха на протест

През 2023 г. до момента Управителният съвет на ФСЗ е гласувал 208 085 лв. за социална подкрепа на 88 семейства, пострадали при бедствията в общините Ботевград, Чепеларе, Маджарово и Карлово. Отпускането на социалната помощ зависи основно от активността на общинските администрации, чийто ангажимент е да приемат, обработят и изпратят заявленията на пострадалите граждани до Фонд „Социална закрила“.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
673 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.29 | 17:00

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -------> mub.me/medbg

Добави коментар

Водещи новини