Топжурналистът Енчо Господинов: НЕЗАВИСИМОСТ!

  • 25 септември 2023 17:23

  • 1706
  • 0
Топжурналистът Енчо Господинов: НЕЗАВИСИМОСТ!
© булфото /архив/

Коментар на Енчо Господинов, един от знаковите български журналисти, бил е и дипломат. Работил е дълги години в някогашния в. “Поглед”. В началото на 90-те години преминава на работа в Международния Червен кръст и пътува по много горещи точки на света. От 2000 година е бил посланик на организацията в ООН, в централата на Международния Червен кръст, после като специален съветник на Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, когато тя беше еврокомисар.

Честит празник, Добруджанци! На този ден си спомняме за Независимостта на нашия край от румънските комшии след спогодбата от Крайова от 1940.

И как благодарение на смели мъже като Генерал Колев, Генерал Тошев и други българи с независим дух Добруджа се възражда. Независимо от зиг-загите на нашенски и чужди политици, политикани, велики и по-малко велики сили.

Сега ако беше жив оня устат българин Захарий Стоянов, който като овчарче се е учил да чете под едрите звезди на Добруджа преди да стане кореспондент на лондонския гръмовержец “Таймс” и Председател на българския парламент, та същият този огнен Захарий не би ли запитал

кога ще да се отървем и ние днес от старите си заблуди и васалски инстинкти

и да извоюваме собствената си независимост от самите наши самозалъгвания?

 

 

Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
1706 0

Свързани новини

Водещи новини