Библиотеки във Видинско обновяват фондове си

  • 25 септември 2023 12:30

  • 588
  • 1
Библиотеки във Видинско обновяват фондове си
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Проекти за обновяване на библиотечните фондове спечелиха Регионалната библиотека "Михалаки Георгиев" във Видин и читалищните библиотеки в още десет населени места от областта, каза за БТА директорът на видинската библиотека Десислава Иванова.

Нови книги ще има и в Белоградчик, Дружба, Ново село, Грамада, Макреш, Раброво, Дунавци, Гара Орешец, Каленик и Арчар. Те се финансират по програмата "Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност", допълни Иванова.

По думите й Регионалната библиотека ще получи 12 500 лв., а на всяка от читалищните библиотеки е предоставено финансиране в размер на малко над 1 200 лв. за закупуване на нови издания.

Списъкът с одобрените проекти е публикуван на интернет страницата на Министерството на културата. Общият размер на финансирането е 2 млн. лева като по тази конкурсна сесия са одобрени проекти на 1408 читалища в България.

Русенската библиотека организира обучение

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
588 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.25 | 12:52

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини