Застрахователи искат да им докарат кола, отнесена в морето

  • 08 септември 2023 22:04

  • 11808
  • 3
Застрахователи искат да им докарат кола, отнесена в морето
© Facebook
Слушай новината Слушай новината

Пред истински Параграф 22 се оказа изправен шофьор, чийто автомобил е заседнал в морските скали при бедствието, а застрахователите му настояват да закара колата в техния сервиз, за да оценят щетите.

Този абсурд повдига въпроса: Какво наистина трябва да направят хората, чиито автомобили след потопа са изгубени в морето. Според КАТ има два варианта.

"Със семейството ми се евакуирахме, в следствие колата изчезва оттам, търсих я около половин ден, накрая местни хора ми казаха, че е на скалите. Колата е застрахована - обърнах се към община, оттам ме насочиха към морска администрация - с тях не можах да се свържа, на 112 звънях и в общи линии от никъде не можем да получим съдействие за вадене на този автомобил оттам", разказа Георги пред БНТ.

Прокурор Георги Чинев за трагедията в Царево: Има данни за извършени престъпления

От 112 коментираха за БНТ, че със сигурност сигналът е подаден на компетентна институция, която да предложи някакво решение. Ако случаят обаче е по-сложен, може да се наложи да се включат много служби. 

"Застрахователят ни каза, че застрахованият е длъжен да предостави автомобила за оглед в сервиз на безопасно място". "Първото нещо, което направихме, е да отидем до Община Царево, защото застрахователят ни поиска бележка, никой не може да ни даде такава бележка, решават в момента какво да се прави.

От семейството вече търсят варианти сами да изтеглят колата си, но не знаят дали това няма да е по-скъпо от самия автомобил. Проблем има и за хората, чийто регистрационни номера и коли са изгубени в морето.

Те трябва да съобщят за това в местното районно управление, обясниха от полицията. За изгубен номер ще получат протокол, с него по местоживеене може да се извади нов. Ако колата е изчезнала, трябва да обявят колата за изгубена. Ако някой ден се намери, полицията ще уведоми собственика.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
11808 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Хапе

2023.09.09 | 01:31

3
Лъохлъо къде е кометара..???
Lissa

2023.09.09 | 01:18

2
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw
uper

2023.09.08 | 23:35

1
uper

Добави коментар

Водещи новини