Прочистват Пловдив от незаконни пазари

  • 07 август 2012 14:10

  • 684
  • 0
Прочистват Пловдив от незаконни пазари
©

Заповед за премахването на 5 незаконни пазара, намиращи се в частни имоти в района на Четвъртък пазара, издаде кметството на пловдивския район „Централен”, съобщи БНР.

Кметът Райна Петрова уточни, че в съответствие със ЗУТ в близост до общински пазари е недопустимо изграждането на частни. Почти всички от тях нямат одобрени схеми от администрацията за поставянето на маси.

До откриването на Четвъртък пазара категорично ще бъдат премахнати и всички незаконно поставени рекламни табели и навеси, както и двата метални павилиона откъм спирката на площад „Съединение”.

Петрова заяви, че ежедневно съвместно с полицията се правят проверки на продаващите по тротоарите търговци. На някои от тях са наложени по 30 акта, но въпреки това те не ги заплащат и се появяват отново.

До края на седмицата стартира и ремонтът на ул. „Цоко Каблешков” в близост до новоизграждащото се общинско тържище на стойност 14 000 лева. В момента улицата, която свързва Агенцията по храните с бул. „6 септември”, е естествено запушена от спиращите автомобили и разбитата настилка. След ремонта на улицата, чийто паваж ще бъде възстановен, тя ще стане еднопосочна.

Пускането на Четвъртък пазара изисква нова организация на уличното движение. В момента се водят разговори с КАТ, общинските предприятия и Община Пловдив това да бъде реализирано по най-бързия начин, за да се облекчи максимално движението в района,заяви още кметът на „Централен” Райна Петрова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
684 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини