Двуетажен автобус вози софиянци до Долни Пасарел

  • 28 август 2023 17:47

  • 2129
  • 1
Двуетажен автобус вози софиянци до Долни Пасарел
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

От утре, двуетажният автобус, с който от месец юни се обслужва експресната излетна линия Х50 в столицата, вече ще вози целодневно и по линия 3 от автостанцията в кв. Гео Милев до центъра на село Долни Пасарел. Курсовете ще се изпълняват в дните вторник, сряда и четвъртък, като пътуването става с всички видове превозни документи, издавани от Център за градска мобилност.

По изключение, първият курс на двуетажната атракция утре ще бъде от 10:30, тъй като в момента му се извършва техническо обслужване, което се прави на всеки изминати 3000 километра. То включва и задължителна проверка на спирачките чрез преминаване на така наречените "валци", което обаче става във външен пункт. Това разясниха за NOVINI.bg от Столичен автотранспорт.

Три дни в седмицата: Целодневни курсове до село Долни Пасарел с двуетажен автобус

"Техническото обслужване на двуетажните автобуси по същество не се различава от това на други автобуси. Времето за извършване и задължителните проверки обаче варират и завизят от натовареността на гаража, поради което може автобус да влезе за ден, но може да престо и два.", обясни експертът в комисията по транспорт Марио Евстатиев.

В двуетажния автобус, екипът, който разработва идеята, е осигурил акустична информация за спирките и туристическите обекти по маршрута, както и приятна фонова музика, с която пътуването преминава по-приятно.

Последвайте канала на

Novini.bg
2129 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
MARIO

2023.08.29 | 16:33

1
Сега да не почнете да се оплаквате че нямат асансьор

Добави коментар

Водещи новини