Спират движението по "Дунав мост" за четири часа през нощта от 28 до 31 август

  • 25 август 2023 15:50

  • 1214
  • 0
Спират движението по "Дунав мост" за четири часа през нощта от 28 до 31 август
© Булфото архив
Слушай новината Слушай новината

От 28 август /понеделник/ до 31 август /четвъртък/, от 22 часа до 2 часа, ще бъде ограничено движението по Дунав мост при Русе. Временната организация на движението е за изпълнението на неотложни аварийно-ремонтни дейности на фугите и бетонните панели на моста, съобщават от АПИ.

По време на ограничението за всички видове превозни средства ще бъде преустановено преминаването и в двете посоки през Граничния контролно-пропускателен пункт „Русе Дунав мост“.

Предстоящото спиране на движението за 4 часа през нощта е консултирано с българските и румънските граничните служби и митниците, тъй като по това време от денонощието натовареността на граничния пункт е по-малка.

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство, но ремонтно-възстановителните работи са наложителни, за да се осигури безопасното пътуване по мостовото съоръжение.        

Новият директор на АПИ: "Дунав мост" е в тежко състояние, предстои основен ремонт 

Програмата на агенцията предвижда до края на август да бъде обявена обществена поръчка за основен ремонт на Дунав мост въз основа на изготвения технически проект, тъй като съоръжението е в тежко състояние. Основен ремонт на моста до момента не е предприеман. Преди повече от 22 години е правено укрепване на фугите, а през 2011 г. е подменена хидроизолацията и асфалтовата настилка.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1214 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини