Бялото братство закри лагера си при Седемте рилски езера

  • 25 август 2023 11:15

  • 1472
  • 4
Бялото братство закри лагера си при Седемте рилски езера
© Булфото (архив)

Бялото братство закри лагера си при Седемте рилски езера, който беше изграден в края на юли. Приключи и Лятната духовна школа на дъновистите. Участниците в школата са направили пълно почистване на района, каза кметът на курорта Калин Гелев.

През август по циркуса се качиха хиляди. Това наложило общината да качи допълнително контейнери за смет до началната станция на седалковия лифт. Събраните отпадъци се сваляли до лифта с коне, след което до площадката долу, обясни кметът:

"Генерираха се повече отпадъци. Организирали сме ежедневното извозване на отпадъците от района до долната станцияу на лифта. Тази година 3-4-кубикови контейнера сме поставили. Миналата година бяха по 2-кубикови, тази година са 3-4 кубикови от началната станция на лифта. Хубавото е, че от лагера на Бялото братство организираха свалянето на чувалите с отпадъци през пътническата въжена линия".

Дъновисти посрещнаха Слънчевата нова година на Езерата в Рила

Два контейнера за смет до станцията ще останат до края на септември. И през предстоящите почивни дни се очакват стотици туристи по Седемте езера:

"Два контейнера си остават до края на септември там и после вече, след края на сезона, един контейнер винаги има в района на пътническата въжена линия. И утре, и в други ден, при хубаво време се очакват много хора, макар, че вчерашният дъжд охлади доста. Температурите спаднаха чувствително, но го дават пак хубаво време".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1472 4

Коментари 4

Добави коментар
СнупДог

2023.08.25 | 11:59

4
….свърши им тревата….
Z Z Z Z Z

2023.08.25 | 11:28

1
ГНУСНИ УРОДИ, В БОРИСОВАТА ГРАДИНА СИ ПАРКИРАТ ТАРАЛЯСНИЦИТЕ ПОД ДЪРВЕТАТА И УНИЩОЖАВАТ ГОРАТА. МАЗНИ СЕЛСКИ СЕКТАНТИ.

2023.08.25 | 11:54

3
Прост си.

2023.08.25 | 11:36

2
урод е на майка ти сина.

Добави коментар

Водещи новини