Несебър отбелязва днес празника си

  • 15 август 2023 13:52

  • 481
  • 0
Несебър отбелязва днес празника си
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

С бурно море и ветровито време Несебър отбелязва днес празника си. Той е посветен на доброто и добрините, които всички ние като общество правим, каза кметът Николай Димитров. Началото бе дадено с празнична литургия в храм "Успение Богородично" и продължи с тържествено издигане на Националния флаг на пилоните до крепостните стени. Песните на Тони Димитрова посрещат туристите на влизане в Стария град.

Градът на Юнеско  е пълен с туристи и макар летният сезон да започна плахо по обясними причини, какъв е като цяло ще може да го обобщим на есен, отговори кмета Николай Димитров за посещаемостта тази година. Според някои от търговците, туристи има, но не купуват, достатъчно. Според други пък това е най-силният до момента сезон.

Община Несебър е изплатила 8 322 000 лева за новородени през последните 15 години

Празничната програма продължава в 20.30 часа на площад Жулиета Шишманова ще започне концерта на вокална група "Морски звездички", а след това на сцената на Амфитеатъра ще се качи ансамбъл "Филип Кутев". Кулминация на празничния ден е концерта на групите Four и Фондацията в 21 часа отново на крепостните стени, За финал е предвидено зрелищно светлинно шоу. 

Последвайте канала на

Калина Христова
481 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини