"Левски" бе принуден да играе с резервния си жълт екип, сектор "Б" се превърна в "картина", препращаща към Илинденско-Преображенското въстание

  • 03 август 2023 21:51

  • 2449
  • 0
"Левски" бе принуден да играе с резервния си жълт екип, сектор "Б" се превърна в "картина", препращаща към Илинденско-Преображенското въстание
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

"Левски" и северномакедонският "Шкупи" играят при 0:0 след 75 мин игра в реванша от втория предварителен кръг от Лигата на конференциите пред пълния до краен предел стадион "Георги Аспарухов". 

Левски" би с 2:0 в Скопие. Българските фенове подготвиха истински "син" ад за гостите, но "синьото" море бе пълно с бяло-зелено-червени знамена. 

"Левски" обаче бе принуден да играе с резервния си жълт екип заради номер от северномакедонците. По-рано през деня те обявиха, че са си забравили резервните екипи и трябва те да играят с титулярните си сини, а "Левски" да излезе с резервните. Впоследствие се оказа, че вместо заявеният резервен бял екип, северномакедонците "намериха" бял, но със синьо. И швейцарските съдии се произнесоха - "Шкупи" в бяло и синьо, "Левски" - в жълто.

От „Шкупи“ поискаха да играят със син екип при днешното си гостуване на „Левски“

С първия съдийски сигнал сектор "Б" се превърна в "картина", препращаща към Илинденско-Преображенското въстание, което избухва в Македония през 1903 г. Целият сектор се "оцвети" в червено, черно и жълто, а надписът на голям транспарант гласеше: "Илинден, майко, Илинден - за българите Великден". Точно в навечерието на мача бяха отбелязани 120 г. от избухването на въстанието - връхна точка в национално-освободителната борба на македонските и тракийски българи, пише "24 часа".

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2449 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини