Защо позволяваме диктата на несигурни и нестабилни хора

  • 27 юли 2023 15:45

  • 3576
  • 0
Защо позволяваме диктата на несигурни и нестабилни хора
© getty, НТ

Не знам как Кевин Спейси успява да е "смирен", след като беше оправдан по всички скалъпени обвинения срещу него, но аз съм бясна, признавам. Шепа, да ги наречем меко - нестабилни хора съсипаха неговата кариера, имидж, живот и не е редно да им се размине безнаказано. Никой няма право да клевети и набеждава другиго така, както постъпиха с него никому неизвестни политически активисти и рупорите им в медиите през последните няколко години.

Спейси бе изправен пред лондонския съд по девет обвинения в сексуални престъпления срещу мъже между 2004 г. и 2013 г. във Великобритания, където е работил от 2003 г. насам като артистичен директор на лондонския театър "Олд Вик".

Припомням, че Кевин Спейси спечели "Оскар" за най-добър актьор за ролята си в "Американски прелести" през 1999 г. и за най-добър актьор в поддържаща роля в "Обичайните заподозрени" през 1995 г.. Той над 10 години беше художествен директор на  театъра "Олд Вик"  в Лондон (от 2004 до 2015 г.).

"Предполагам, че много от вас могат да разберат, че ми е много трудно да преживея това, което се случи днес. Но бих искал да кажа, че съм изключително благодарен на съдебните заседатели за това, че отделиха време да разгледат внимателно всички доказателства и всички факти, преди да стигнат до решението си, и изпитвам смирение от днешния резултат."

Това каза вчера навръх рождения си ден великолепният актьор след като чу съдебното решение, постановено в негова полза и оправдание. След 6 дълги години на изолация и канцелиране.

Онези, които се опитаха да се покачат на гърба му, за да помиришат поне за миг от звездната му слава, се разбягаха като плъхове и се изпокриха в смрадливите си дупки. Както се казва, не очаквам истинските пе@али да се извинят на Кевин Спейси за ла@ната, с които го омазаха.

Вчера за пореден път съдът в Англия доказа, че

на Острова наистина има знак за равенство между правото и справедливостта.

Но това е така само там, за съжаление, по признание на много наши магистрати, с които съм разговаряла по темата през годините!

У нас няма приравняване на правото и справедливостта. Но пък ние тук от м.г. също си имаме театрално-актьорски скандал с привкус от политически намеси.

Вече всички са наясно, защото са чули или прочели, че талантливи актьори и режисьори Александър Морфов, Камен Донев, Валери Йорданов и още двама- трима внезапно спряха да харесват довчерашния им авер – директорът на Народния театър Васил Василев и взеха да „клатят лодката” на националната институция.

Едно от основните обвинения срещу директора бе, че бил креатура на ДПС. Чудно обаче защо това „клатене на лодката” продължава, щом политическите ментори от ДПС и ДБ-ПП на двете враждуващи на територията на народния групи, вече работят заедно в онова нещо, което някои определят като сглобка, а други като некоалиция! Редно е и актьорите, имитиращи партийна пристрастност, да се "сглобят" или "некоалират" и животът да си потече мирно и спокойно.

Досега голяма част от театралната трупа на НТ си мълчеше, но вече изглежда и на тях взе да им писва от несправедливостите и истериите на малцина в храма на Мелпомена и както се казва - взеха думата.

Днес Бойка Велкова написа: „Мълчахме, защото имахме уважение към таланта. Мълчахме, защото не искахме да даваме лош пример”.

Вчера Ана Пападопулу призова: „Да не орем към дъното на Марианската падина така смело”!

А от самото начало на конфликта Владо Карамазов излезе с ясна позиция по предизвикания скандал, която до днес отстоява и можете да видите тук.

По силата на обществената си заетост, ще си позволя да призова да се сложи край на този отегчителен роден сапунен сериал. Той е обиден за духа, добрият вкус и възпитание. Очевидно е, че директорът си върши добре работата щом повечето актьори от трупата го подкрепят и защитават. Освен че им вдигна заплатите, той направи и доста добър репертоар през изтеклия театрален сезон, включващ световни звезди като Джон Малкович и др..

Онези, които смятат, че  не го понасят, не са длъжни да стоят там, пазарът ги зове - театри, сцени, ленти има бол, дерзайте, правете кино и театър, щом това умеете!

Но не показвайте пред зрителите онова, което не е за пред тях и някак силно прилича на номера от селска вечеринка.

Както казва сър Антъни Хопкинс: „Животът е твърде кратък, за да се справяме с несигурността на другите хора”.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
3576 0

Свързани новини

Водещи новини