КЗП за казуса с пържолите за близо 500 лева: Търговецът трябва да обясни как точно сформира цената

  • 20 юли 2023 21:11

  • 4722
  • 0
КЗП за казуса с пържолите за близо 500 лева: Търговецът трябва да обясни как точно сформира цената
© Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Комисията за защита на потребителите се самосезира, извършена бе проверка в заведението, установено е, че част от асортимента на търговеца се предлага за 100 грама без да е уточнено каква ще е крайната цена, която потребителят ще заплати. Това каза за Нова телевизия Ангел Джалев от КЗП относно казуса, при който семейство плати близо 500 лева за три пържоли на морето. 100 грама стрували близо 35 лева, а трите пържоли били 1400 грама. 

"Съставена е административна преписка, даден е срок търговецът да обясни как точно формира цената. След това ще се прецени дали има нелоялна търговска практика", заяви Дажалев.

"Търговецът е длъжен да дава изчерпателна информация. "Така се сформира предварително очакване за крайната цена. Хората трябва да са по-внимателни и да изискват повече информация преди всяка покупка. Констатирали сме 10% нарушения от над 400 проверки по заведенията на морето. Предимно се проверява за категоризацията на местата за настаняване и ресторантите. Също и грамажите и менютата дали са правилно обявени", коментира Ангел Джалев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4722 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини