Джонатан Алан: Атентатите са дълбокопсихологически и целят страх

  • 02 август 2012 08:40

  • 572
  • 0
Джонатан Алан: Атентатите са дълбокопсихологически и целят страх
©

Българското правителство реагира по един много адекватен начин на атентата в Бургас. Това заяви в предаването "Денят започва" на БНТ британският посланик у нас Джонатан Алан.

По думите му, службите за сигурност са били в добро сътрудничесто заедно с полицията и международните партньори в случая. Атентатът все пак не е нещо, което може да се предвиди. Ако можеше, със сигурност Израел нямаше да допусне гражданите си да дойдат, каза Джонатан Алан.

Подобни атаки са дълбокопсихологически и целят страх. Това обаче не е атака срещу Израел или срещу България, а срещу всички нас, срещу нашите ценности и срещу човечността. Затова и те не могат да спечелят, обясни той.

Според него хората се възстановяват след подобни кризисни ситуации, но и се обединяват, с което стават по-силни.

Британският посланик припомни за терористическия атентат във Великобритания веднага след обявяването на Лондон за домакин на Олимпийските игри. Той обясни, че тази година бюджетът за сигурност на Игрите е около половин милиард лири от тотален бюджет от 9 милиарда. Но идеята е сигурността да е съвсем ненатрапчива и дискретна, а полицаите все още не са въоръжени, каза Алан.
 

Последвайте канала на

572 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини