РЗИ-Бургас обяви има ли салмонела в морето край Китен

  • 04 юли 2023 16:11

  • 18379
  • 0
РЗИ-Бургас обяви има ли салмонела в морето край Китен
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Морето край Китен е чисто и безопасно. Това показа проверката на РЗИ-Бургас. Оценката на качеството на водите е „отлична“.

Резултатите от двете проби, които бяха взети от експертите в близост до къмпинг „Китен“ и устието на река Караагач миналата седмица, не установяват наличие на салмонела или проблематична концентрация на микроорганизми.

„Туристите в региона могат да бъдат спокойни и да се радват на лятната си ваканция. Това се потвърждава и от проверката в Китен, и в предходната проверка на няколко институции в Приморско, която също установи, че няма замърсявания”, каза пред БТВ кметът на Община Приморско Димитър Германов.

Втори случай на заразяване със салмонела във Варненско

Той призова хората да се доверяват на легитимни източници и да не се всява излишно напрежение.

Съвместна проверка на Община Приморско, Басейнова дирекция “Черноморски район” към МОСВ и РЗИ-Бургас, проведена в края на юни в района на централния плаж в Приморско и крайбрежната алея на курорта, също не установи никакви замърсявания на морската вода.

Според резултатите не се констатират брегови източници на замърсяване, водата в проверявания участък е видимо чиста, без цвят, без специфична миризма и без опалисценция на повърхността.

Проверката не установява и нерегламентирано изтичане и заустване на отпадъчни води.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
18379 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини