Граждани се включиха в „Поход за мир“ в София и настояха за неутралитет на България

  • 18 юни 2023 18:37

  • 5308
  • 0
Граждани се включиха в „Поход за мир“ в София и настояха за неутралитет на България
© bulphoto (архив)

Граждани се събраха пред Националния дворец на културата в столицата, за да се включат в поредния „Поход за мир“, призовавайки страната ни да запази военен неутралитет. 

Мотото на проявата отново е: „Не на войната, да на мира“, а участниците в нея са се организирали предимно в социалните мрежи. 

„България трябва да си има свои национални интереси и приоритети. Не може да изпраща оръжия и боеприпаси, с което да участва в подклаждането на военни конфликти“, каза  участник в демонстрацията пред БТА. 

"Поход за мир" се проведе в няколко града у нас

Протестиращите събират и оръжия-играчки в знак на протест срещу настояването на някои политици България да подкрепя военно Украйна. 

Сред хората, дошли на събитието, се събират подписи за национален референдум, озаглавен от организаторите „България за мир и суверенитет“. Очаква се по-късно протестиращите да се отправят на шествие из София. 

По време на пресконференция, състояла се на 20 април в Националния пресклуб на БТА, от организационния комитет на "Общобългарски поход за мир и неутралитет" обявиха и шестте въпроса за референдума.

На 21 май участници в шествието „Поход за мир“ хвърляха червена боя по сградата „Домът на Европа“, в която се помещават представителството на ЕК и бюрото на Европейския парламент. Заради случая бе образувано досъдебно производство. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5308 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини