Варненци обсаждат входовете на Морската градина

  • 28 юли 2012 11:28

  • 1127
  • 0
Варненци обсаждат входовете на Морската градина
© Булфото

Блокада на петте входа на Морската градина във Варна, през които влизат коли, организира сдружение "Варна диша".

В 18.30 часа ще бъдат обсадени входовете на парка при басейн "Приморски", Двореца на културата и спорта, спирка "Акациите", Делфинариума и "Пикадили парк".

В Морската градина влизат и излизат безпрепятствено коли, паркират в зелените й площи, а органите на МВР отказват да изпълнят задълженията си и да санкционират нарушителите, дори когато са уведомени за това чрез телефон 112, изтъкват организаторите. Те припомнят, че по крайбрежната алея, в частта й от басейн "Приморски" до Рибарски плаж, има ограничителен режим, който обаче не се спазва.

Исканията на организаторите са да се преустанови достъпът на автомобили в Морската градина, с изключение на колите със специален режим, а нарушителите да бъдат санкционирани. Те настояват да се спре произволното издаване на пропуски от страна на кметската администрация, даващи право на безпрепятствен достъп с автомобили до парка.

От сдружение "Варна диша" искат незабавно да се публикуват всички пропуски на сайта на общината.

Сред исканията им е и забраната на произволния достъп на моторни превозни средства през крайбрежната алея.

Утвърждаването на внесенето от сдружението и прието от транспортна комисия предложение за органичаване на движението в приморския парк също фигурира в списъка с искания.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1127 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини