Допълнителни 22 200 места във влаковете осигурява БДЖ за почивните дни

  • 27 април 2023 15:41

  • 232
  • 0
Допълнителни 22 200 места във влаковете осигурява БДЖ за почивните дни
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

„БДЖ - Пътнически превози” ще осигури над 22 200 допълнителни места поради очаквания повишен интерес към пътуване с влак през предстоящата поредица от почивни дни по повод Международния ден на труда – 1 май и Денят на храбростта (Гергьовден) – 6 май. Това съобщиха от пресцентъра на националния железопътен превозвач. 

За тази цел ще бъдат увеличени с допълнителни вагони съставите на влакове, които пътуват по основните направления в страната. По този начин БДЖ се стреми да гарантира удобното придвижване на своите клиенти по време на празничните дни.

БДЖ осигурява допълнителен кушет-вагон за влака София - Истанбул

От днес до 9 май, включително, с увеличени състави ще пътуват влакове по следните маршрути:

София-Варна-София;

София-Бургас-София;

София-Пловдив-София;

София-Стара Загора-София;

София-Свиленград-София;

София-Горна Оряховица-София;

София-Видин-София;

София-Лом-София;

София-Драгоман;

Русе разпределителна-Стара Загора-Русе разпределителна;

Варна-Враца-Варна;

Враца-Мездра-Враца;

Пловдив-Горна Оряховица-Пловдив;

Драгоман-Свиленград;

Бургас-Зимница-Бургас;

Зимница-Ямбол-Зимница.

За клиентите, които предпочитат да закупят билети за своето пътуване от билетните каси е в ход предварителна продажба за седящи места във всички бързи влакове, които ще пътуват през празничния период. Обичайният срок за предварителната продажба на билети за седящи места в билетните каси е пет дни, но БДЖ има практиката да удължава този срок, в случаите когато предстоят по-дълги празнични периоди. По този начин се предоставя възможност на потребителите на услугата да планират предварително своите пътувания, както и своевременно да закупят билет и резервация за седящо място за предпочитания от тях влак.

Клиентите на БДЖ могат да закупуват билети за своето пътуване и онлайн, като системата позволява 30 дневна предварителна продажба. Онлайн системата за продажба на железопътни билети е достъпна на официалната интернет страница на БДЖ, както и на следния електронен адрес. 

БДЖ осигурява 7000 допълнителни места във влаковете за 3 март

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД напомня на своите клиенти, че при закупуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват от 10% до 20% намаление от редовната цена в зависимост от различните търговски оферти на дружеството.

Подробна информация за разписанието на влаковете може да бъде предоставена от служителите на гишетата „Информация” и билетните каси във всички железопътни бюра и гари в страната, на националния информационен телефон 02/931 11 11 или от електронния пътеводител на официалната интернет страница на дружеството.

Националният железопътен превозвач съветва своите клиенти да закупят предварително билети за своето пътуване и да не чакат последния момент, което предоставя възможност дружеството предварително да планира необходимостите от още допълнителни места.

На 25 април т.г. вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев подписа документацията за възлагане на обществени поръчки за доставка на нов подвижен железопътен състав. 

Мая Йорданова
232 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини