Джеймс Уорлик: Никой не иска война с Иран

  • 25 юли 2012 08:28

  • 1244
  • 5
Джеймс Уорлик: Никой не иска война с Иран
© булфото


Никой не иска война с Иран, каза Джеймс Уорлик по БНТ

Бъдещето от Иран зависи от Иран, допълни посланикът на САЩ у нас, а не кой ще победи на изборите за президент на 6 ноември. Според дипломата Техеран трябва да спази ангажиментите си към света. По повод атентата в Бургас той заяви: Това е шок. Бях свидетел на 11 септември и си мислих преди това, че това не може да случи в САЩ. Мисля, че това са си мислили и българите, като са гледали сцените. Терорът не може да бъде предотвратен, заяви той. Подобен акт може да се случи на всяко едно летище в САЩ. България действа правилно, подчерта дипломатът. Уорлик допълни, че нито една държава не застрахована от терористичен акт. Надяваме се, че извършителят ще бъде изправен пред правосъдието, допълни той. Но все още не мога да посочим с пръст някой конкретен извършител.

 

Трябва да си научим уроците от наученото и да се направят опити да се избегне подобна трагедия. В същото време трябва и да спазваме правата на човека. Може да има пълна и сигурност и спазване на правата на човека. Никой не иска да живее в полицейска държава, но летища, обществени сгради трябва да бъдат защитени. Сигурността е задължение на всеки гражданин. Полицията не може и е не трябва да бъде навсякъде, обясни Уорлик.

 

По отношение на енергийния сектор Уорлик каза: Трябва да има диверсификация и подчерта, че е готов да говори за темата шистов газ.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1244 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2012.07.25 | 16:13

5
Пак се изказа мазния гей! И сега в крайна сметка ние ще хванем дървото ако се водим по такива като тоя и Израел, защото сме гъзолизци и заради един атентат да скочим с лека ръка във една евентуална война е просто безумие. Никой в тая държава не може да тропне и да изкаже мнение а само стоят отстрани и чакат някой да им каже какво да правят еб*си и путките са нашите управляващи!

2012.07.25 | 16:13

4
''Никой не иска война с Иран, каза Джеймс Уорлик по БНТ''-ОСОБЕННО ПЪК ВИЕ ДА ВИ Е..В ''МИРОТВОРЦИТЕ''.ЦЕЛИЯ СВЯТ СТРАДА ЗАРАДИ ВАШИТЕ ПОДЛИ ИНТЕРЕСИ.

2012.07.25 | 16:13

3
Да никой освен Израел.
onq s konq

2012.07.25 | 16:13

2
Всички тия глупости сме ги чували.Неговата конкретна эадача обаче се иэраэява в последното иэречение.Като гладни пумияри са мамка им-като са ни эахапали с тоя шистов гаэ-няма пускане!

2012.07.25 | 16:13

1
ееехххх мазни янки ненаяли се.мама им да еба. никой не иска война освен вас лайна долнопробни! петролче искате а? кои напират,нефтените ви компанни а?? майка ви деба!

Добави коментар

Водещи новини