Уорлик: Тероризмът е заплаха, която стои пред всички ни

  • 20 юли 2012 08:18

  • 638
  • 2
Уорлик: Тероризмът е заплаха, която стои пред всички ни
©

Нито една държава не е застрахована от тероризма. Това заяви в предаването "Денят започва" на БНТ американският посланик у нас Джеймс Уорлик. Никой не е защитен. Щом терористите успяха да ударят САЩ, значи могат навсякъде, допълни той.

Тероризмът е заплаха, която стои пред всички ни. Трябва да работим заедно за противодействие на терора, където и да е. Терористите застрашават устоите на нашите държави, а никой не трябва да живее в страх, категоричен бе Уорлик.

По думите на американския посланик, този вид удари, какъвто се случи в Бургас, са непрогнозируеми. Затова, макар никоя страна да не може да е на сто процента подготвена, трябва да е налице организация за сигурност, която да е готова за реакция при кризисни ситуации.

Българските служби за сигурност реагираха по възможно най-добрия начин, коментира Уорлик. Има представител на ФБР в Бургас, който помага на разследването. Има и израелски служби, които са на мястото на инцидента. Службите се обединяват, тъй като в случая не става въпрос само за България или за Израел, а за явлението тероризъм. Президентът на САЩ каза, че ние ще преследваме терористите, където и да е. Това правим и тук. Това е международно усилие, категоричен бе той.

Американският посланик изрази  надежда лицето, което извърши жестокото престъпление, ще бъде идентифицирано, а ако има съучастници – те да бъдат изпратени пред правосъдието.


 

Последвайте канала на

638 2

Коментари 2

Добави коментар

2012.07.20 | 13:16

2
А най-голямата заплаха за света сте вие!
m

2012.07.20 | 09:21

1
Ste budat izpraveni pred koe pravosudie???amerikanskoto???evreiskite gospodari gi ujiliha I amerikanskite pseta viat. Rats

Добави коментар

Водещи новини