Протест срещу разбит път: Село остана без градски транспорт

  • 10 април 2023 08:56

  • 1197
  • 2
Протест срещу разбит път: Село остана без градски транспорт
© btv

Недоволство срещу петкилометров път - потенциален убиец в Плевенско. Жителите на село Вълчитрън настояват за незабавен ремонт на отсечката, заради състоянието на която автобусните превозвачи вече са закрили линията до общинския и областния център.

В селото живеят около 900 души. Те са предимно млади и трудоспособни.

Засадиха лук в разбит тротоар в центъра на София

„От дете аз пътувам към дома по този път. Той е в това състояние цял живот. Обръщам се към хората да ни помогнат да асфалтираме пътя, а не само да кърпим дупките“, каза Нели Велева, жител на село Вълчитрън.

Ученическите автобуси все още минават по този път, но градския транспорт от селото до Плевен вече е спрян.

„Кмет съм от 2015 г. По този път ежедневно минават четири училищни автобуса и два автобуса с работещи към област Плевен. Многократно съм подавала сигнали и ми отговарят, че пътят е заложен да бъде ремонтиран в програмата на АПИ 2023-2024. Отговориха още, че ще започнат ремонта през април. Това е поредно писмо и заставам за хората. Пътят е републикански, дупките стават все по-големи и това е предпоставка за пътнотранспортни произшествия“, каза кметът на село Вълчитрън Милена Вълчева.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1197 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.04.10 | 11:53

2
Как така не е оправян никага? Нали буда еднокнижни оправи всички пътища за 12 години? Или някой е послъгал и прибрал парите.....
Нищо Му Няма На Пътя

2023.04.10 | 10:26

1
В бургас да не мислите че е по различно? Това е българия. Като не ви харесва, камшика и към германия, испания, италия или скандинавските. Там в истинската европа. В българистан е така. Ето преди малко пак блъснаха някой на пешеходна пътека пред блока. Няма да има нещо по различно. Това е максималното което можем да постигнем като държава.

Добави коментар

Водещи новини