Община Чепеларе отпуска средства за семействата, чиито жилища изгоряха

  • 31 март 2023 15:59

  • 293
  • 0
Община Чепеларе отпуска средства за семействата, чиито жилища изгоряха
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Община Чепеларе ще предостави финансова помощ на шестте семейства, останали без жилища след пожара в кооперация в града, информира общинският пресцентър.

На две семейства, които са с малки деца, се отпускат по 2500 лв., а на останалите четири домакинства с по двама души ще бъдат предоставени по 1000 лв., съгласно решение на Общинския съвет.

Кметът на Чепеларе Боран Хаджиев е възложил на конструктори да проектират покрива на опожарената сграда, като общината ще плати за проекта. Извършено е пълно обследване на щетите в жилищната кооперация. Кметът е разговарял с представители на горски кооперации, дървопреработващи фирми, хотелиери и търговци да дарят дървен материал, мебели или средства, за да бъдат възстановени по-бързо засегнатите от огъня апартаменти.

Пожарът в четириетажната кооперация се разрази на 26 март сутринта, като се предполага, че пламъците са тръгнали от бараки в съседство.

„Община Чепеларе ще продължи да подпомага семействата в поетапния процес на възстановяване на сградата с каквото е необходимо до етап, в който потърпевшите от изгорялата семейна кооперация да се върнат към нормалния си начин на живот“, посочи Боран Хаджиев, предава БТА.

Каква помощ получиха семействата от Чепеларе, които останаха без дом след пожара?

Дарителски кутии за събиране на средства за потърпевшите от пожара са поставени в  хотели, ресторанти и търговски обекти, информират от хотелиерското сдружение в града. Хотелиерите са заявили готовност да подпомогнат пострадалите, след като се представи списък с необходимите на първо време вещи. Благотворителна кампания за събиране на средства за останалите без дом се организира и в социалните мрежи.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
293 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини