Дядото на загиналото 3-годишно дете в Русе: Беше вечно недохранено, живееха като клошари

  • 31 март 2023 08:17

  • 6367
  • 1
© Кадър - Нова телевизия

3-годишното момченце, загинало при пожар в Русе, е било недохранено и е живеело в нищета. Това каза в ефира на Нова телевизия дядото на детето Драгомир Ковачев. 

Ковачев разказа, че той и съпругата му са се опитвали да поемат грижите за детето, но майката не е била съгласна. Дори е избягвала контакт със социалните. 

“Той не беше добре гледан. Изглеждаше слабичък. Ние се грижихме за него, дохранвахме го, купувахме му нови дрехи, защото ходеше все със стари”, каза дядото на момченцето.

Той отрече инцидентът да е бил причинен от взрив на бойлер. Според него пожарът е тръгнал, след като няколко запалки умишлено са били оставени в стаята, в която е било детето. “Стаята беше пълна с дрехи и кашони, като клошари. Мисля, че 5-6 запалки са били оставени умишлено там”, смята той. 

3-годишно дете загина при взрив на бойлер в Русе, било само вкъщи

Според него дори и с помощта на институциите, фаталният край не е било възможно да бъде предотвратен. 

По думите на съседи на семейството, социалните служби вече са отнемали детето от майката веднъж. 

Съседит разказват, че са чували често детето да плаче, защото е било оставено само. Имало е случаи, в които са го виждали на терасата. От страх да не падне, са се опитвали да му се скарат, за да го уплашат и то да се върне обратно.

Майката и бащата са живели на семейни начала до преди около месец. 

Съученик на бащата, който познава майката покрай работата си на таксиметров шофьор, разказа, че неведнъж тя е оставяла детето само. Дори, когато е било на по-малко от годинка. 

“Неведнъж сме я возили. Разбирахме, че оставя детето самичко. Тръгваше нанякъде и се връщаше след много време. Бил съм свидетел един път, в който явно остави детето само вкъщи и го следеше по видео връзка. Имаше оставен телефон. То беше на около годинка и си стоеше само в леглото”, разказа мъжът.

Майката на 3-годишното дете, което загина в пожар, е открита с наркотици

Той определи майката като безотговорна. И каза, че не е бил изненадан от инцидента.

Последвайте канала на

Калина Христова
6367 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.03.31 | 10:10

1
Възраждане 33%

Добави коментар

Водещи новини