Евакуират вход на блок след взрив на бойлер в Стара Загора

  • 28 ноември 2019 17:26

  • 4175
  • 5
Евакуират вход на блок след взрив на бойлер в Стара Загора
© Булфото (архив)

15 семейства бяха принудени да напуснат жилищата си, тъй като част от блока им е сериозно увреден след взрив на бойлер. Експлозията се е случила преди дни на втория етаж в блок 63 в един от големите квартали на Стара Загора. След инцидента е увредена носеща стена, което прави мястото опасно за хората, съобщава БТВ.

Всички семейства от входа ще бъдат евакуирани. Осем от тях вече са се изнесли при близки, на останалите седем общината ще осигури подслон. Предстоят огледи, които ще покажат дали цялата сграда е застрашена.

Веска Стефанова е изгубила съня си след инцидента. Силният взрив събудил целия блок към 5 сутринта. „Нещо като гръмна, толкова силно, прозорците изкънтяха и леглото подскочи”, спомня си Веска.

Многодетно семейство от Кнежа остана на улицата след пожар

Блокът е панелен, строен е през 70-те на миналия век.

„Има усукване на носещата конструкция”, обяснява заместник-кметът на Стара Загора Йордан Николов. „Каква е степента на увреждане, ще каже конструкторът, който ще обследва сградата със сканиращи устройства“, добави той.

Съседите съчувстват на тези, които трябва да се изнесат си през зимата. Две семействата ще бъдат настанени в общински жилища, а на останалите пет общината ще плаща наем. По предварителни разчети ремонтът на опасния вход ще продължи поне 4 месеца. Евакуацията на седемте семейства, останали в опасния вход е планирана в събота и неделя. После входът ще бъде заключен и пазен с денонощна общинска охрана, за да се гарантира сигурността на съседите.


 

Мая Йорданова
4175 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
панел

2019.11.28 | 17:54

1

еди бойлер гръмнал и усукал панелния блок....
чак не ми се вярва.

Алекс

2019.12.22 | 23:26

5

Не те знам доколко си запознат,ама бойлера си е жива бомба.
Кьсмет е ,че няма пострадали

2019.11.28 | 19:14

3

:) немърливост каде е гражданската отговорност на този дето е прецакал блока. Идват интересни времена с блоковете. Премахане на носещи стени ремонт на бойлери, държене на опасни вещества в мазите бе цигания, а циганите били цигани... какво ми е видяло окото...

Обективен

2019.11.28 | 18:27

2

Колко трябва да е стар тоя бойлер че и 2-те му защити да не с работят... Беднотия или немарливост...

Инженера

2019.11.28 | 20:21

4

Три са защитите,термична,токова и клапан на водата.

Добави коментар

Водещи новини