Общинар потроши болнична бариера заради такса от 1 лв. (снимка)

  • 21 юли 2012 09:31

  • 4826
  • 4
Общинар потроши болнична бариера заради такса от 1 лв. (снимка)
© Интернет

Общинският съветник във Варна д-р Ивайло Бояджиев е счупил бариерата на входа на университетската болница „Св. Марина”, твърдят от здравното заведение в сигнал, който са подали в полицията, пише "Монитор".

Общинарят от своя страна контрира, че е вдигнал съоръжението, защото е превозвал пациент.

От пресцентъра на лечебницата светкавично разпространиха снимки от охранителните камери, според които инцидентът е станал по обед на 13 юли.

На заседанието на комисията по здравеопазване в градския парламент в сряда нароченият за хулиган общинар обвини болницата, че таксува дори линейки, които влизат на нейна територия. Бояджиев, който работи за частната клиника, обясни, че във въпросния ден нейна линейка е превозвала двама пациенти. Единият бил с диабетна кома и бил оставен в терапията. Другият пък имал прорезна рана и трябвало да бъде транспортиран до МБАЛ „Св. Анна”. На излизане от паркинга на „Св. Марина” обаче охраната поискала такса от 1 лев на съветника. След като отказал да плати, разразил се спор, а накрая Бояджиев изскочил да вдигне сам бариерата.

„Не съм я чупил. Бях възпрепятстван да си свърша работата. Линейките имат специален режим на движение, а ние бяхме с включена сирена. Понеже нямах пари в себе си, казах на охранителя да начисли сумата на картата ми. Караме на болницата пациент, от когото по здравна пътека ще вземат 600 лв., а се разправяме за 1 лев”, оправда постъпката си Бояджиев. От „Св. Марина” пък обясниха, че линейката на частната клиника има карта за свободен достъп, чийто срок обаче е изтекъл.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4826 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
....

2012.08.01 | 16:01

4
"....Караме на болницата пациент, от когото по здравна пътека ще вземат 600 лв., а се разправяме за 1 лев...." от това изречение стана кристално ясно какво виждат лекарите, когато гледат пациентите - потенциален източник на пари. болниците са се превърнали в бакалници. което нямаше да е чак толкова страшно, ако си вършеха работата на 100% съвестно - пък нека го правят заради парите, разбира се, че всеки има нужда от пари. но те май освен парите друго не виждат - пациентът и здравето му остават някъде в девета глуха....
не син

2012.08.01 | 16:01

3
Предполагам,че буса от снимката е линейка и ако бях там щях да му помогна !А ако бях близък на някой от пациентите /диабетна кома и прорезна рана / щях да натъпча левче в гъга на охранителя , а после порфейла си в устата на шефа на болницата !
хихи

2012.08.01 | 16:01

2
баси тъпата новина, вчера и аз чупих едно клонче от най скъпото дърво на света, хайде и това публикувайте, мамицата ви

2012.07.22 | 04:38

1
много са бедни общинарите затова правят подобни неща ахаха

Добави коментар

Водещи новини