НС остро осъди терористичния акт на летище "Сарафово" (обновена)

  • 19 юли 2012 12:18

  • 1397
  • 0
НС остро осъди терористичния акт на летище "Сарафово" (обновена)
© булфото

С декларация Народното събрание остро осъди вчерашния терористичен акт срещу израелски туристи на бургаското летище "Сарафово".

Тя бе прочетена от председателя на парламента Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23. Документът подкрепиха единодушно 156 депутати от ГЕРБ, Коалиция за България, ДПС, Синята коалиция, "Атака" и независими народни представители. Парламентът настоява компетентните български институции да положат всички необходими усилия за разкриване на организаторите и извършителите на терористичния акт и последващото им изправяне пред съда.

Парламентът настоява компетентните български институции да положат всички необходими усилия за разкриване на организаторите и извършителите на терористичния акт и последващото им изправяне пред съда. Депутатите изискват от българското правителство да окаже своевременна и пълноценна помощ на пострадалите и да предприеме необходимите мерки за гарантиране сигурността на всички български и чуждестранни граждани. Парламентът изказва своите най-искрени съболезнования на близките на загиналите и своето съпричастие към преживяното от пострадалите, безусловно осъжда отнемането на невинни човешки животи и се прекланя пред гибелта на всички мирни хора, станали жертва на терористични атаки по света. България е потресена. Нищо не може да оправдае смъртта и болката на невинни хора.

Подобен акт на територията на суверенна държава член на ЕС е провокация към усилията на демократичната общност за постигане на траен световен мир, пише в декларацията. Депутатите потвърждават ангажиментите на България към резолюциите на Съвета за сигурност на ООН в борбата с тероризма.

Последвайте канала на

БТА
1397 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини