Джендъри, сатанисти и кибици – за едно агне в Германия (или „Защо не ни е нужна научната фантастика“)

  • 17 февруари 2023 16:04

  • 2193
  • 0
Джендъри, сатанисти и кибици – за едно агне в Германия (или „Защо не ни е нужна научната фантастика“)
© Getty Images/Novini.bg

Новото „нормално“ в комуникациите поражда нечуван интерес. Едно време сложиха камери в телефоните и всеки стана фотограф, сега дадоха на всеки да пише коментари и „новини“ и всички станаха писатели и журналисти. 

За какво ни е научната фантастика вече, след като „реалността“ в паралелната вселена на съгражданите ни (или съселяните, зависи как се възприемаме и как GPS-ът ни локализира, нали…) е пълна с вълшебни създания, злодей, вещици (за ловене), въобще – пълна палитра. 

Гледаш най-обикновена новина, дори не е от политическо значение, не е и от религиозно, няма и поп-фолк звезди, няма „общественици“ и инфлуенсъри, най-обикновена новина, че във ферма в Германия се родило агне с шест крака. 

И изведнъж осъзнаваш, че има хора, които виждат митичното същество „джендър“ навсякъде. Преди да продължим, да подсетим забравилите английския, че „джендър“ означава „пол“. Значи тоя „пол“ така е взел акъла на масата, че навсякъде го виждат. По-смелите, разбира се, му се подиграват на тоя „пол“ и изпробват уменията си на комици (то вече всеки стана комик, д3j6@).

Четеш и припадаш. Комикът вика: Джендър, като тях. Демек: немците са джендъри и за нищо не стават, та и агнето им и то като тях.  Сигурно не кара немска кола, щото тия за нищо не стават, Джендърски, дет се вика. 

Човекът е доволен, изпълни си е гражданският комедиен дълг. Оставил си е следата в мрежата за най-верните новини – Фейсбук. И е успял да убеди поне един чичак или некоя лелка, че немците са улави джендъри. Хубаво, таман лелката се чудеше къде да си инвестира спестените няколко милиона, та навреме разбра, че не трябва да е в Германия. 

Хубу… обаче се появява (задължително) една, дето да му развали густото на нашия главен герой; и му вика, че нищо не разбира, а и като учителката му в трети клас, дето сънува кошмари с нея, му критикува и граматиката. 

Нашият главен герой се впряга и решава да я унищожи със силата на своя комедиен талант и изстрелва (малко клиширан, но какво да се прави) стандартния залп от комедийни обвинения, че таа е неква, дето харесва джедърите. Ха-ха. 

Ама нема ха-ха тука, оказва се, че са от един отбор (горе-долу) и тя също не ги харесва „еднополовите“, но държи на пунктуалната точност и науката. Малко по-надолу си признава, че има познания в областта, за да се изказва по-аргументирано срещу „тях“, но започва с по-скромното: „не, не ги обичам“. 

Но финалът е най-силен, мисля, че публиката ще го оцени.

Там виждаме нашият главен герой, ще го наречем… м… Тихомир (макар че се казва Петър) споделя, че нема време да се занимава с таа и с такива кат нея, щото хора като него си имат работа. Не ме занимавай с глупости бе!

А и освен това шофира. 

Хубаво е да знаете какво правят тези главни герои по улиците, които пресичат децата ви – шофират и докато шофират поправят интернета – да си знае кое е джендърско; и спорят с хората мимоходом, шофирайки. 

Разбира се, малко по-надолу стигаме до логичното и стандартно:

Мхм… Ние сме добре, тук всичко е точно, нямаме нужда от помощ. 

Преди три дни пък имаше пак подобни герои, спорещи помежду си за земетресенията в Турция, докато са от една и съща страна (на световния ред):

И двамата мразят НАТО и мечтаят да се върне СССР, та новият бай Тошо да кандидатства пак за шеснайстарепублика, но имат различни виждания по темата със земетресенията. 

И двете виждания, разбира се, не са налудничави, а напълно научно обосновани, чак се чудим на кой да повярваме повече:

А, де… 

Но какво казах:  Ние сме добре, тук всичко е точно, нямаме нужда от помощ. 

И сега абсолютно НЕ по темата, едни странични новини, които нямат нищо общо с нищо по-горе:

В Младост има една жена, за която твърдят, че не са ѝ много подредени мислите, която напада други жени по улиците – с бокс, с каквото свари. Новината завършва с думите: „прокуратурата е отказала да издаде заповед за въдворяване, тъй  като се очаква да излязат психиатрични експертизи“. 

Чакаме, няма проблеми. А, ако убие някой междувременно, ще изкараме един с тъжно лице да говори умно по телевизията и да обясни, че всичко е наред и че такива неща си се случват по принцип, да не правим от мухата слон. 

Както ни обясняваха с оня, дето уби писател преди няколко дни – че се случвало, сà кво толкова, да не преиграваме. 

Биячката с бокса от "Младост" съвсем обезумя- жертвите ѝ станаха много

А едно дете в Нови Искър е с порезни рани по лицето, защото – като тръгвало за училище – един го нападнал с нож. Един, дето и на него не са му много подредени мислите в главата. И хората си го знаели и преди ги вършил такива. 

След последната атака – в сряда – го задържали. И трябвало да го пратят в психиатрията, ама… нямало места. От полицията звънели къде ли не – по клиники, Курило, на Центъра за психично здраве в София и не – никъде не го прибрали, защото нямали места. И трябвало да го пуснат на свобода. 

Какво ли е щял да направи, като го пуснеха? Замалко да разберем, но цял зам.-министър се намеси, та му намериха място. 

Дете е с порезни рани по лицето след нападение на психично болен в Нови Искър

… 

Важното е, че политиците ни са истински професионалисти, а не некви некадърници, дето иначе биха продавали кафе на гарата, ако не бяха влезли в политиката; и хич не са манипулативни кретени, които зомбират населението да вижда „джендъри“, сатанисти, билгейтцове, ваксини, еврото и други „проблеми“ под път и над път, хич не им отклоняват вниманието, не ги озлобяват, грижат се за лудите, не всяват паника у населението, хич даже не разделят хората и не пропагандират омраза и насилие помежду им само и само да ловят риба в мътни води, не. Решават истинските проблеми, като здравеопазването, банковия произвол, ниските заплати, ниските пенсии… о, чакай…!

 

Последвайте канала на

Александър Томов
2193 0

Свързани новини

Водещи новини