За да не остават само отвратителните...

  • 10 февруари 2023 14:43

  • 1338
  • 0
За да не остават само отвратителните...
© pixabay, бнт

Нахалството е онова присъщо на мнозина нашенци качество, което буквално ме вади от обувките и директно ме предизвиква да седна зад клавиатурата. Примерно, много е нахално да твърдиш, че няма проблем с цените на храните в България, докато се вихри огромна спекула и близо 80 на сто от българите имат проблем да си покриват месечните разходи. Нахалство е да наричаш убийство "битов инцидент" и изопачените възприятия на полицията, че ние трябва тях да пазим, а не обратното.

Нахално е земеделски министър  да се издембели и да обяви, че "Чистата храна на достъпна цена, е романтична идея",

докато под носа му се вършат безобразия в сектора. Наши земеделски производители изкореняват свои ябълкови, сливови, прасковени и др. градини от години, но така и не се намери достоен български управник, който да скочи срещу безумната квотна земеделска политика, която ни обрича на зависимости и най-вече да ядем боклуците на съюза, но срещу много пари. Затова вероятно хората, занимаващи се с производство на селско стопански продукти, трябва ден и нощ да пращат специални "поздрави" на някогашната главна преговаряща с ЕС Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22!

Дреме ли им и на повечето властващи изобщо за редовия гражданин?! Видяхме и разбрахме, че има партии, които в НС ревностно се борят за привилегии на други държави, но не и за тези на българите.

Не е тайна, че най-големите дертове на нашите хора са свързани с бедността, защото продължаваме да сме най-бедната държава в ЕС.  Българите всеки ден се питат примерно за цената на яйцата, на млякото и на млечните произведения от български производители, която докато стигне до потребителите расте не в проценти ,а в пъти. Едно яйце от 30 стотинки преди, вече  се продава в магазина за по 0,70 лв., а в някои магазини вече 10 яйца струват 10,20 лева. Литър мляко пък от 1 лева преди, нарасна на 3 лева и повече лева.
Списъкът с подобни примери може да стане километричен, ако се напънем да го попълваме, но какъв е смисълът! Ето, "Софийска вода" наскоро  за пореден път повиши цените за "услугата" си, от СОС тихомълком от софиянци удължили концесията, от която гражданите не спират да се жалват през годините. Концесионерите пък вероятно се надяват гражданите да ги обслужват, назначавайки калпави служители по места! И т.н., и т.н....
Спекулата е основната причина за повишаването на цените на стоките в България. Това посочват мнозинството от хората (72%), участвали в представителното проучване на "Алфа Рисърч" за предаването на БНТ "Референдум".

Нахалници-политици обаче се правят на невнятни към проблемите на българите и организират всякакви тъпи мероприятия, а за капак и глупава подписка срещу президента, под чийто юмрук доскоро протестираха!?

Е, колко трябва да си нахален да си пробутваш нелепите претенции като на последните избори си взел едва 7 на сто от гласовете на избиращите! Или пък имаш 0,20 на сто като изборен резултат и да се репчиш на един политик, избиран с близо 60 на сто от гласовете на активните българи? Ненормално е некадърниците, които три поредни мандата не могат да съставят и задържат едно правителство, да винят президента затова.
Подобни нахалства са дразнещи и не бива да ги премълчаваме, защото явно наглеците нямат морален компас за ориентиране и ще продължават да пробутват яловите си тези с агресия.
Както казваше вечно актуалният Радой Ралин:"Когато си отидат отвратените, остават отвратителните"...

Последвайте канала на

Аделина Делийска
1338 0

Свързани новини

Водещи новини