Над 3700 литра гориво без документи задържаха служители на Митница София

  • 10 февруари 2023 12:09

  • 165
  • 1
Над 3700 литра гориво без документи задържаха служители на Митница София
© Bulphoto/ архив

Общо 3730 литра гориво без документи за платен, начислен или обезпечен акциз, задържаха митнически служители на отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в ТД "Митница София" при две отделни проверки, съобщиха от дирекцията. 

В първия случай при проверка на дворно място в краен столичен квартал, обособено като паркинг, в метална клетка тип „гараж“, митническите инспектори установяват наличието на три PVC резервоара тип „куб“, всеки от които с вместимост 1000 л. Два от тях са изцяло пълни, а третият - наполовина, с течност с мирис на петролен продукт. В близост до PVC резервоарите митническите служители откриват и 19 броя пластмасови туби с различна вместимост, също съдържащи течност с мирис на петролен продукт. В хода на проверката лицето, стопанисващо обекта, заявява пред митническите власти, че съдържанието на резервоарите и тубите е дизелово гориво за лично ползване, за което не разполага с документи. Общото измерено и задържано количество е 2730 литра.

При друг случай, при проверка на паркинг в София, митническите служители установяват в товарния отсек на лекотоварен автомобил наличието на PVC резервоар тип „куб“, с вместимост 1000 литра, съдържащ течност с мирис на петролен продукт. Съдът е свързан с маркуч, помпа и пистолет за зареждане. В хода на проверката не са предоставени документи, удостоверяващи плащане, начисляване или обезпечаване на дължимия акциз. 

Работата по двата случая продължава. 

През октомври миналата година митнически служители от Русе откриха близо един тон гориво без документи в частен имот и други 300 литра газьол без акциз в склад към магазин в община Ветово.

Последвайте канала на

Десислава Станева
165 1

Коментари 1

Добави коментар

2023.02.10 | 13:36

1
То голямото хващане бе, това няма и 2 резервоара на каньон.

Добави коментар

Водещи новини