Силен сняг валя тази нощ на прохода Шипка

  • 07 февруари 2023 09:38

  • 409
  • 0
Силен сняг валя тази нощ на прохода Шипка
©
Слушай новината Слушай новината

Силен снеговалеж имаше на прохода Шипка тази нощ, съобщи за БТА Пеньо Пенев, дежурен оператор в Областно пътно управление - Стара Загора (ОПУ- Стара Загора). 

Той допълни, че към момента времето там е облачно и още вали сняг, температурата е минус десет градуса, а видимостта е до 20 метра, поради мъгла. Пътната настилка е заснежена и обработена. 

На проход Република също вали сняг. Има на места заледени пътни участъци, но теренът е обработен. Температурата е осем градуса под нулата.

Има пътни участъци в общините Шипка, Павел баня, Мъглиж, Гурково и местността Голеш, които са заледени и обработени. Общо 13 машини са на терен, обясни Пенев.

На автомагистралите "Тракия" и "Марица" в  област Стара Загора температурите са между минус 4 и минус 3 градуса, пътните настилки сухи. Видимостта е добра.

Няма въведени допълнителни ограничения за товарни автомобили. Пътната обстановка е под контрол и ситуацията се следи от екипи на "Пътна полиция" и Областното пътно управление. Няма данни за закъсали автомобили или затруднения в придвижването. От ОПУ - Стара Загора призоват водачите да бъдат подготвени за зимни условия и да шофират с подходящи гуми.

Последвайте канала на

Калина Христова
409 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини