Бургас: Отново може да се кандидатства за безплатни печки на пелети или газ за домакинствата

  • 06 февруари 2023 12:02

  • 287
  • 0
Бургас: Отново може да се кандидатства за безплатни печки на пелети или газ за домакинствата
© Novini.bg/ Canva

Отново можете да кандидатствате за нови безплатни печки на пелети или газ за домакинствата Ви! Това написа бургаският представител на ГЕРБ-СДС Жечо Станков. 

По проект на Община Бургас ще бъдат подменени 1 994 отоплителните уреди!

Кой е най-изгодният и ефективен вариант за отопление

Може да кандидатстват домакинства от Централна градска част, кв. „Възраждане“, комплексите „Бр. Миладинови“, „Лазур“, „Меден рудник“ – Зона Г, кварталите „Сарафово“, „Ветрен“ - Минерални бани, „Банево“, „Крайморие“, „Горно Езерово“, „Акациите“, „Победа“, „Черно море“ и „Рудник“.

Документите за кандидатстване може да се подават всеки работен ден на следните места:

Община Бургас – деловодство, адрес ул. „Александровска“ 26, от южната страна на сградата - от 08.30 до 17.15 часа.

Културен дом НХК, Енергиен офис на Община Бургас, от южната страна на сградата - от 08.30 до 13.00 часа и от 13.45 до 17.15 часа.

Първият финален срок за подаване на документи е 30 април 2023 г.

При подаване на документите всеки кандидат представя за проверка на място:

1. Лична карта на кандидата;

2. Удостоверение за настоящ адрес (само за кандидати, които кандидатстват за смяна на отоплителен уред в имот, който за тях се явява настоящ адрес);

3. Документ за собственост на имота, за който се кандидатства за смяна на отоплителния уред (нотариален акт, и/или удостоверение за ползване, съгласно Закона за устройство на територията, и/или договор за делба, и/или удостоверение за наследници и др. приложими документи);

4. Документ, доказващ че за имота са заплатени дължимите към момента на кандидатстването местни данъци и такси (напр. платежно нареждане, касова бележка и др.).

Подробна информация е налична на интернет страницата на Проекта: http://www.lifeipcleanair.eu и на интернет страницата на Община Бургас, раздел „Околна среда“, „Проекти“, Проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух“.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
287 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини