На косъм! Майка и двете ѝ деца се разминаха по чудо с падащи отломки от 15-етажен блок в София

  • 06 февруари 2023 08:35

  • 1349
  • 2
© Кадър - Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Майка и двете ѝ деца се разминаха за секунди с отломки от покрива на петнайсететажен блок в столичния кв. „Дружба 2”. Записи от камери показват и огромни парчета от мазилка, които падат на сантиметри от пешеходци. „Под обстрел” са и коли, паркирани пред блока. Компрометирана е и огромна част от фасадата на таванските помещения. Алпинисти от столичния авариен отряд подготвят обезопасителна операция.

„Много е трудно да се убедят живущите. Различни теории съм чувала. Опитваме се от 1 година да съберем оферти, почти е невъзможно. Искали са да лепят изолация върху отлепената мазилка, което е абсурдно. Живущите по никакъв начин не искат да разберат, че целият блок, абсолютно всеки един елемент е тяхна собственост и отговорност”, каза пред камерата ни жена, която живее в блока с компрометирана мазилка.

Пострадала от рухналия таван в Ботевград проговори за ужаса

Въпреки, че жителите сложили обезопасителна лента около блока, преминаващите пешеходци често я късали.

Последвайте канала на

Калина Христова
1349 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
.

2023.02.06 | 08:57

1
В шопското гето е така...

2023.02.06 | 09:15

2
От ерата на Тато не е шопско. Всичките селяндури имат едничката цел в живота - да станат столичани. Вече рядко се намира дори по един софиянец във фирма с 20-30 столичани. Комплексите дружба, младост и люлин ( където нямаше къщи преди да построят панелки ) е пълно изключително с дълбоки селяндури. Никакви шопи няма там.

Добави коментар

Водещи новини