Водещите новини! Димитров: Радев поиска да управлява, той носи вина за Шенген. Премиерът на Хърватия: Eврото увеличава благосъстоянието (и още…)

  • 24 януари 2023 13:25

  • 1233
  • 4
Водещите новини! Димитров: Радев поиска да управлява, той носи вина за Шенген. Премиерът на Хърватия: Eврото увеличава благосъстоянието (и още…)
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 24 януари   

 

В неделя мъжът е забелязан да влачи по улиците на село Айдемир куче завързано с въже за електрически скутер. Жестокостта е заснета и пусната в социалните мрежи. По наша информация животното е обитавало манастира „Света Богородица" в близост до селото.

Заради случая доростолският митрополит Яков свиква епархийски съвет, на който ще бъде изслушан монаха от манастира "Света Богородица" отец Терапонтий.

Никога не съм толерирал и няма да толерирам жестокостта към животни и към човека естествено. Винаги съм проповядвал и закона за любовта, който е проповядвал сам Господ и светите апостоли. Всяко едно такова посегателство винаги го осъждам и то от чисто сърце. Прокуратурата чакаме да се произнесе и тогава ние може да дадем някакво становище“, заяви доростолският митрополит Яков.

Обвиненият в убийството на животните е в ареста. Ако бъде признат за виновен, го очакват до три години и глоба от пет хиляди лева.

Разследват духовник от манастир край Силистра за убитите кучета

***

„Всяко следващо служебно правителство на Радев е по-слабо от предишното и не знам дали си дава сметка, но той вече носи отговорност за Шенген, Еврозоната и ПВУ. 

Той поиска да управлява и затова носи цялата отговорност“. 

Това каза пред NOVA NEWS депутатът от „Демократична България" Мартин Димитров.

Димитров (ДБ): Радев поиска да управлява, той носи вина за Шенген, Еврозоната и ПВУ

***

„Огромна част от нашата икономика беше евроизирана още преди да влезем в Еврозоната“.

„60% от приходите в туризма идваха от страните от Еврозоната и Шенгенското пространство. Ние стартирахме нашето присъединяване към Еврозоната през 2017 г. с предлагането на стратегически план за това на широко обществено обсъждане и през 2018 г. този проект стана факт, а самото присъединяване, както всички знаете, се случи само преди няколко дни - на 1 януари тази година.

Така Хърватия стана първата страна, която се присъедини едновременно към Еврозоната и Шенген на една и съща дата. Ние въведохме еврото, за да подобрим благосъстоянието на Хърватия и нашите граждани, а не обратното“.

Премиерът на Хърватия: Eврото увеличава благосъстоянието, не го влошава

***

Подземните газохранилища в ЕС са пълни средно на 77,81 процента към 22 януари, показват данните на специализираната платформа Aggregated Gas Storage Inventory (AGSI). На 1 ноември те бяха запълнени средно на 94,95 на сто. В момента българското газохранилище е запълнено на 82,19 процента. През януари от него не са изтегляни количества природен газ. В началото на ноември газохранилището в Чирен беше запълнено на 90,41 процента.

Подземните газохранилища в ЕС са пълни средно на близо 78%, българското - над 82%

***

Мотивите за отвода са публикации в медийното пространство, съдържащи неверни твърдения и внушения относно безпристрастността на съда. В рамките на деня ще бъде определен нов съдия-докладчик.

Съдията по мерките на двама от обвиняемите от "Nexo" си е направил отвод

***

БСП върна третия мандат на Радев, той поясни кога ще разпусне НС и ще насрочи новите избори

***

„Това, което видяхме, е годежът между задругата на хартиената коалиция: ГЕРБ, ДПС, БСП. Очакваме да видим сватбата“.

Ангова, ПП: Очакваме сватбата на ГЕРБ, БСП и ДПС

***

Христо Иванов: Разумната дата за избори е 2 април

***

Не България, а Румъния

Нидерландия е потвърдила подкрепата си за влизането на Румъния в Шенген

***

 

Novini.bg
1233 4

Коментари 4

Добави коментар
Иеанов

2023.01.24 | 21:26

4
Проблема не е Радев. Проблема е за Българина. Ние не знаем към коя социална група да се пречистим. Живеем с 20, 30 лева на ден, но гласуваме за тези, които нямат социална програма. А трябва да гласуваме за този, за който не Европа, САЩ, Русия, а Българското да е най-напред! Но такива за сега няма. Дори ГЕРБ, който бе на власт близо 10 години, беше един послушко, за онези, за които Българското е отзад!
Абе жмульо

2023.01.24 | 15:32

3
Като не искаш Радев да управлява,защо не подкрепихте Габровски,а фъфльо???

2023.01.24 | 14:12

2
вярно казва Маутинчо. еврото увеличава състоянието ама неговото. той няма и лев в банка. освен долари и евро, друго не приема и то най-малко след 3-я знак.

2023.01.24 | 14:03

1
Тоя народ трябва да започне да пресява политиците

Добави коментар

Водещи новини