Техническа неизправност е причината за пожара в бързия влак от Варна за София

  • 05 януари 2023 15:54

  • 306
  • 0
Техническа неизправност е причината за пожара в бързия влак от Варна за София
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Техническа неизправност е причината за пожара в локомотива на бързия влак от Варна за София, станал вчера след обяд край Плевен.

При инцидента няма пострадали, а пътниците бяха евакуирани от вагоните, припомня БНР. 

Инцидентът стана на спирка "Гривица", между гарите Пордим и Плевен. Машинистите са забелязали гъст, черен дим, излизащ от машинното отделение на локомотива.

"Оглед на местопроизшествие, при който е установено, че пожарът е възникнал в електрическата система на локомотива в резултат на техническа неизправност. Образувано е досъдебно производство в Районна прокуратура-Плевен. Няма установени пострадали лица. В хода на досъдебното производство ще се установят точните причини за възникналия пожар и щетите, настъпили в резултат на него", отбеляза Диана Илиев - говорител на Окръжна прокуратура-Плевен. 

Запалилият се влак Варна-София е минал технически преглед

По случайност в първия вагон е пътувал началникът на Регионалната пожарна служба в Левски главен инспектор Александър Ветов.

С бързите си професионални действия той предотвратил по-голямо бедствие и нанасяне на големи материални щети. В помощ на хората се включи и кметът на Галево Огнян Тодоров.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
306 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини