Водещите новини! „Всички декларират, че редовен кабинет е нужен, но работят в обратната посока“. Изслушват в парламента Христо Грозев (и още…)

  • 05 януари 2023 13:24

  • 489
  • 0
Водещите новини! „Всички декларират, че редовен кабинет е нужен, но работят в обратната посока“. Изслушват в парламента Христо Грозев (и още…)
© Булфото/НоваТВ/Wikimedia/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 5 януари   

 

„Няма нищо революционно и ново в декларацията на ПП, откакто управлявахме с тях и ще я подкрепя. Не виждам как ще бъде приета обаче, защото всички декларират, че редовен кабинет е нужен, но работят в обратната посока“.

Божанков: Всички декларират, че редовен кабинет е нужен, но работят в обратната посока

***

Случаят предизвика реакции в парламента, изпълнителната власт също реагира. Външното ни министерство извика руския посланик Елеонора Митрофанова за обяснение, а тя от своя страна увери, че няма заплаха за живота на българина… 

(То и преди войната в Украйна слушахме уверения, че няма да има война в Украйна, но…)

МВР потърси информация от руските си колеги каква е причината за издирването на българина.

Изслушват в парламента Христо Грозев

***

Истината и документите нямат значение, важното е да се вика, че да изглеждаме по-убедителни. Прекъсването на чужди пресконференции също е наложително, за да привлечеш вниманието…

Асен Василев и Жечо Станков си спретнаха потресаващ скандал, медиите се хванаха за главите

***

Изборите бяха на 2 октомври, оттогава минаха три месеца на размотаване, консултации „на час по лъжичка“ и нищоправене, но някой се сетил, че „се губи времето на България“. „Промяната“ получиха мандата преди два дни. Два дни…

Атанасова към ПП: Връщайте мандата и не губете времето на България

***

Атанас Атанасов (ДБ): София не е България, трябва да запазим панаира в Пловдив

***

Софийска районна прокуратура обвини и задържа 38-годишен мъж, нанесъл телесна повреда на жена в условията на домашно насилие, като се опитал да я удуши. Това съобщиха от обвинението.

Случаят е от 4 януари около 04:00 часа на ул. „Боянски възход“ в гр. София, когато обвиняемият Н.П. хванал за врата и започнал да души А.Г., с което ѝ причинил лека телесна повреда. Деянието е извършено в условията на домашно насилие.

Насилие: Мъж опита да удуши жена си в София

***

Откриха човешки останки в района на с. Ресен

***

Френският президент Еманюел Макрон е казал на украинския лидер Володимир Зеленски, че правителството му ще изпрати леки бойни бронирани машини AMX-10 RC, за да помогне във войната срещу Русия, предаде Ройтерс, като се позова на френски служител, съобщил за телефонен разговор снощи между двамата президенти.

Франция ще изпрати на Украйна леки бойни машини, съобщи френски официален представител

***

Принц Хари обвини брат си Уилям в акт на насилие през 2019 г., съобщиха АФП и ДПА, позовавайки се на откъс от книгата на Принц Хари, публикуван във в. "Гардиън". По-малкият син на Чарлз Трети е в хладни отношения със семейството си. Сега, според откъс от автобиографичната му книга, той обвинява Уилям, че го е блъснал, вследствие на което Хари паднал на земята.

"Паднах върху купата на кучето, която се счупи и парчетата се врязаха в гърба ми", разказва още Хари в книгата си. 

Принц Хари обвини брат си в насилие

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
489 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини