И Плевен вече ще има модерен туристически информационен център

  • 04 януари 2023 15:27

  • 484
  • 1
И Плевен вече ще има модерен туристически информационен център
© Уикипедия
Слушай новината Слушай новината

За първи път Плевен има модерен туристически информационен център. 

"Добре дошли в Плевен" е поздравът, който ще видите на интернет страницата, която за улеснение на туристите от цял свят е и на английски език. Освен да предоставя информация за всичко свързано с историята на региона, от центъра се очаква да допринесе и за развитието на туризма.

Вероятно когато чуете Плевен, първото, което изниква в съзнанието, е Панорама "Плевенска епопея 1877 година". Заедно с Параклис-мавзолей "Св. Георги Победоносец" са най-ярките символи на града, изпълнен с история.

В региона обаче има и още много забележителности. Кои са те и къде се намират, както и кратка информация за тях може да се открие на страницата на Туристическия информационен център. Центърът се финансира изцяло от Общината.

Пред БНР Стефка Григорова, директор на Дирекция "Хуманитарни дейности" в Общината, обясни:

"Това е една структура от няколко специалисти в областта на туризма, които имат за задача да подпомагат развитието на туризма. В музеите, в хотелите, в местата за хранене съдействат и предоставят информация, за да се чувстват добре в града и да има къде да бъдат уведомени, ако се интересуват от нещо конкретно".

По думите й към момента в България има сертифицирани само 14 туристически информационни центрове. Около 15 януари Плевенският туристически информационен център ще бъде 15-ият в страната. Григорова посочи, че за да бъде сертифициран центърът, е трябвало да изпълнят 62 изисквания. 

Туристическият информационен център е място, което изобилства от всякакъв вид информация, подчерта тя. 

Григорова отбеляза също, че центърът отговаря на всички изисквания за достъп на хората с увреждания. 

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
484 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.01.04 | 16:22

1
Хахаххаха,пак ли ще крадът пари? Тия се насраха вече от какво да го правят...Инак такъв има от доста години на центъра в градската градина..Пак така по някакава програма го направиха..Модерен...Естествено окрадоха парите само,а жив човек не съм видял да влиза да ползва услугите му...И сега отново за същото ще крадът,така ли? Сигурно направо ще кажат,че този,който го има от години,сега са го направили...Насраха се тези наистина и оставиха града 30 години назад от другите градове в България даже!

Добави коментар

Водещи новини